Vendimi drastlk i Sandër Lleshajt, jepet urdhri i prerë në prag të Vitit të Ri


Pas urdhrit të prerë të ministrit të Brendshëm, Sandër Lleshaj, për të bllokuar në mënyrë kategorike përdorimin e lëndëve pIasëse pas pIa.gosjes së efektlves Ina Nuka, e gjithë policia është hedhur në suIm.

Zv/ Drejtori për Rendin dhe Sigurinë në Policinë e Tiranës, Dhimitraq Ziu, iu ka bërë sot apel bizneseve që të dorëzojnë kapsoIIat dhe të mos i nxjerrin në shitje. Pavarësisht se bizneset kanë shpenzuar mijëra euro për t’i blerë kapsoIIat dhe fishekzjarrët, Dhimitraq Ziu thotë se ato janë rrezlk për fëmijët.

“Do të vijojnë kontrollet në territor, në treg, në njësitë tregtare dhe nëse do të konstatojmë cdo qytetar që e mban apo përdor lëndën piroteknlke ai do të ndëshkohet pranë strukturave të policisë. Iu bëj thirrje të gjitha bizneseve që tregtojnë këto kategori lëndësh piroteknike ti dorëzojnë pranë komisariateve”, tha ai për Report Tv.

Aksioni i Policisë është duke u zhvilluar pa ndonjë bazë ligjore, pasi ligji nuk e ndalon tregtimin e fishekzjarrëve dhe kapsollave. Por Ziu thekson se ato mjete që kanë përmbajtje ekspIozlvl nuk duhet të shiten.

“Ne jemi në fazën e vlerësimit nga prokuroria, pasi kemi referuar materialet në prokuroi për vlerësim dhe kampionët e këtyre produkteve i kemi dërguar në laborator dhe presim përgjigje nëse janë artizanale apo të fabrikuara. Ju e parë vetë në tubim që kolegia ime, sot nuk do të ishte nëse ajo do të shpërthente në qafë. Në momentin që këto futen në dogana do të vlerësohen, do të merren kampionë, do të dërgohen në laboratorë”, përfundoi ai. Zv/ drejtori për rendin e sigurinë në Tiranë thekson se aksioni për bllokimin e kapsollave do të vijojë përgjatë gjithë muajit dhjetor.