Tani mund të shkosh me makinë edhe në bjeshkët me të larta të Tropojës


Bjeshkët e Tropojës, sinonimi i fjalës të madhërishme! Bjeshkët e Tropojës janë një bukuri që zoti i skaliti mrekullueshëm dhe jua dhuroi banorëve të këtyre anëve për të jetuar 3-4 muajt e verës duke i bërë këta banorë të lumtur me ajrin e pastër, ujin e freskët, pishën, ahun rudinat, burimet e shumta e mbi të gjitha bukurinë e tyre. Këto zona shtrihen në një lartësi 1600 m deri 2500 m mbi nivelin e detit.

Deri para dy vitesh në këto bjeshkë mund të shkoje vetëm në rrugvë këmbesore, të cilat ishin edhe mjaft të veshtira për banoret edhe për tursitet që e viziotjnë përditë e më shumë.

Po nga ndërhyrja e firmave edhe banorve të atyre zonave keto rrugë u hapen pothuajse në të gjitha bjeshkët e Tropojës. Një nder to edhe firma “Mali shpk” që me fondet e saj coj rrugën e makinës deri ne tellat e Shipshanit ,Qelis,Boshnjakes,Kuliçve,Sokolit dhe Nezaje.

Gjatësia e rrugës se ndertuar arrin ne 7.8Km qe fillon nga zona e quajtur “Rogata e Pojanës” deri ne tellat e bjeshkve te asaj ane.

Kryetari i Bashkise se Bajram Currit Z. Besnik Dushaj dhe administratori i firmes “Mali shpk” Z. Xheme Nezaj vizitun keto bjeshkë gjatë ndertimit të rrugës.Ku u mbajt edhe një drekë me banoret e atyre bjeshkvë.

Në fotot dhe videot më poshtë mund të shihet bukuria perrallore e ketyre bjeshkvë edhe hapja e rrugës se makinës.