Sot hapet rruga për zbarkimin e FBI në Shqipëri, ja çfarë e pret klasën politike shqiptare, 2019 viti i pran gave


Shqipëria po kalon dy nga momentet më të rëndësishme që pas rënies së regjimit komunist: Ngritjen e drejtësisë së re dhe protestën e studentëve. Si drejtësia e re, ashtu edhe studentët, kanë si synim përmbysjen e klasës ma floze politike, e cila plaçklt, sundon, përçan dhe përdh unon prej 28 vitesh Shqipërinë.

Sot do të ngrihet një nga institucionet më të rëndësishme të drejtësisë, i cili do t’i hapë rrugë shpo rrjes së kësaj klase politike antlkombëtare dhe antl shqiptare. Të gjithë prokurorët do të zgjedhin me votë gjashtë anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Pesë anëtarët e tjerë janë zgjedhur nga Parlamenti nën kamxhikun e SHBA-BE.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë do të sjellë ngritjen e Byrosë Kombëtare të Hetimit dhe të Prokurorisë së Posaçme, të cilat do të merren vetëm me hetimin dhe arrestimin e politikanëve të korruptuar dhe të inkrl minuar.

Byroja Kombëtare e Hetimit do të ndihmohet nga një skuadër hetueslsh ndërkombëtarë. Në këtë skuadër, rol kryesor do të jetë FBI-ja amerikane, e cila është tme rri më i madh për pushtetarët e korr uptuar shqiptarë. Zbarkimi i kësaj skuadre është caktuar në ligj. Fillimisht, Edi Rama, Ilir Meta dhe Sali Berisha nuk deshën të pranonin këtë propozim ligjor, por u dorëzuan pasi u kërc ënuan nga përfaqësuesit e SHBA-ve në Tiranë. Meta, Rama, Berisha, Basha dhe Monika donin që të bënin një reformë fasadë dhe të vijonin kontrollin e drejtësisë, për të vijuar vje dhjen dhe për të mbrojtur pasuritë e korru psionit. Kjo ëndërr mori fund.

Në fillim të pranverës, skuadra e hetuesve ndërkombëtarë do të vijë në Tiranë, për të marrë në dorë dosjet e të gjitha poshtë rive të politikanëve shqiptarëve. Viti 2019 do të shënojë arre stime të mëdha. Të parët që pritet të pran gosen janë Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi, të cilët kanë deklaruar një pasuri prej dhjetëra milionë eurosh, me vetëm dy rroga si të ardhura.

Meta dhe Monika kanë bërë pastrlm parash, kanë masht ruar me pasurinë, kanë bërë deklarime të rre me, kanë falsif ikuar dokumente, janë përfshirë në afe rat më të mëdha korr uptive në Shqipëri. Pas tyre, radhën për të dhënë llogari do ta kenë Edi Rama, ministrat dhe drejtorët e tij të korr uptuar, me të cilët vjedh nga 1 miliard euro çdo vit. Më pas, radhën e kanë Sali Berisha, Lulzim Basha dhe ban dat e tyre të haj dutëve./Pamfleti