Skeda zyrtare e 26 viteve parlament: 34 dosjet për heqje imunitetesh, dorëheqje e arrestime deputetësh, Ilir Meta 2 herë i proceduar por i pa ndëshkuar


Skeda zyrtare e 26 viteve parlament Ja 34 dosjet për heqje imunitetesh, dorëheqje e arrestime deputetësh, Ilir Meta 2 herë i proceduar por i pa ndëshkuar

1. ILIR META, viti 1992: – Akuza për organizim proteste të paligjshme në Poliçan. Iu hoq imuniteti, çështja u pezullua për mungesë provash.

2. FATOS NANO, viti 1993: – Akuza për korrupsion me ndihmat si kryeministër. Iu hoq imuniteti, u dënua burg, fitoi pafajësinë, në shtator 1997 u bë kryeministër.

3. AZEM HAJDARI, viti 1994: – Akuza për ushtrim dhune fizike mbi zyrtarin e PD. Iu imuniteti, u dënua me gjobë, çështja u pushua.

4. ARBEN LIKA, viti 1994: – Akuza për korrupsion dhe abuzim me detyrën. Iu hoq imuniteti, u dënua me burg, fitoi pafajësinë.

epa03648895 Ilir Meta, Leader of Socialist Movement for Integration Party (LSI) during his press conference in Tirana, Albania, 03 April 2013, were he announce that his Party will leave the ruling coalition after finding an agreement with the opposition Socialist Party of Albania (PS) for the upcoming General Parliamentary elections which will be held on 23 June 2013. EPA/ARMANDO BABANI

5. GENC RULI, viti 1995: – Akuza për korrupsion me trafikun e drurit të arrës dhe abuzim me detyrën. Kërkesa për ndjekje penale u refuzua nga prokuroria, çështja u pushua, Ruli u rikthye deputet.

6. REXHEP UKA, viti 1995: – Akuza për korrupsion me trafikun e drurit të arrës dhe abuzim me detyrën. Kërkesa për ndjekje penale u refuzua nga prokuroria, çështja u pushua, Uka u rikthye deputet.

7. SALI BERISHA, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

8. PJETËR ARBNORI, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

9. LEONARD DEMI, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

META NE KONFERENCE ME FILIPPI – Kryetari i LSI Ilir Meta, gjate nje konference te perbashket shtypi me Presidentin e Komisionit te Jashtem ne senatin Italian, Alberto Filippi, i cili ndodhet ne nje vizite zyrtare ne Tirane.

10. VILI MINAROLLI, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

11. SHABAN MEMIA, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

12. JEMIN GJANA, viti 1998: – Akuza për nxitje të kryengritjes së armatosur të 14 shtatorit 1998, rrëmbim të armatimit ushtark të Gardës së Republikës dhe shkatërrim të institucioneve të shtetit. Iu hoq imuniteti, kërkesa u refuzua.

13. GAFUR MAZREKU, viti 1997: – Akuza për plagosjen e deputetit Azem Hajdari në mjediset e parlamentit. Iu hoq imuniteti, u dënua me burg.

14. AZEM HAJDARI, viti 1998: – Akuza për kundështim fizik të forcave të policisë së shtetit. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua nga prokuroria.

15. DRITAN PRIFTI, viti 2011: Akuza për korrupsion dhe abuzim me detyrëen. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua nga prokuroria.

16. NIKOLL LESI, viti 2004: Akuza, për nxjerrje të sekretit shtetëror. Kërkesa u refuzua, cështja u pushua.

17. LULZIM BASHA, viti 2007: – Akuza për korrupsion dhe abuzim me detyrën. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua për tejkalim afati hetimesh, për shkak të pajisjes së tij me raporte mjekësore.

18. FATMIR MEDIU, viti 2008: – Akuza për korrupsion dhe abuzim me detyrën, me pasojë vrasjen e 26 personave, gjymtimin e 300 të tjerëve dhe shkatërrimin e 3000 banesave e bizneseve, për shkak të shpërthimit në një fabrikë demontimi municonesh, të licencuar prej tij si Ministër i Mbrojtjes. Iu hoq imuniteti, çështja u pezullua.

19. HAJRRULLA PATURI, viti 2008: – Akuza për dhunë në stadium. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua nga prokuroria.

20. ANDIS HARASANI, viti 2008: – Akuza për dhunë fizike ndaj forcave të Gardës së Republikës. Nuk iu hoq imuniteti, çështja u pushua nga prokuroria.

21. NIKOLLAQ NERANXI, viti 2009: – Akuza për korrupsion dhe evazion fiskal në biznesin privat. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua për kalim të afatit hetimor.

22. ILIR META, viti 2011: – Akuza për korrupsion me video-kamer. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua për mungesë provash dhe video-kamer të sajuar.

23. DRITAN PRIFTI, viti 2011: – Akuza për sajim video-korrupsioni dhe përfshirje në aferë korruptive me zv/ministrin vartës të tij, regjistruar në videon e përgatitur prej tij. Iu hoq imuniteti, çështja u pushua nga prokuroria.

24. TOM DOSHI, viti 2012: – Akuza për ngjarjet e 21 janarit 2011. Iu hoq imuniteti, çështja u pezullua për kalim afati hetimor.

25. TAULANT BALLA, viti 2012: – Akuza për ngjarjet e 21 janarit 2011. Iu hoq imuniteti, çështja u pezullua për kalim afati hetimor.

26. BESNIK BARE, viti 2013: – Akuza për ngjarjet e 21 janarit 2011. Iu hoq imuniteti, çështja u pezullua për kalim afati hetimor.

27. TOM DOSHI, viti 2015: – Akuza për dëshmi të rreme dhe kanosje personi për sajim provash të rreme. Kërkohet leje nga parlamenti, për arrestim, proceduarat vazhdojnë…

28. MARK FRROKU, viti 2015: – Akuza për veproa penale jashtë vendit gjatë kohës si emigrant, dëshmi të rreme në bashkveprim, feshje të veprës penale, pastrim parash dhe sekuestro pasurive, dorëzon mandatin dhe burgoset.

29. ARMANDO PRENGA, viti 2017: – Akuza për veprën penale të vjedhjes së pasurisë në Milano-Itali në vitin 1996, falsfikimit dhe fshehjes deri në 10 herë të identitetit, dorëzon mandatin para se t’i hiqej imuniteti.

30. ARBEN NOKA, viti 2017: – Akuza për fshehje të veprës penale, si i dënuar në Itali për trafik prostitucioni dhe për akt dhune të armatosur në Shqipëri gjatë ushtirmit të detyrës si deputet. Dorëzon mandatin.

31. SHKËLQIM SELAMI, viti 2017: – Akuza për falsifikimin e vulave, stampave dhe formularëve, duke fshehur arrestimin e tij në Itali për pjesëmarrje në organizatë kriminale me qëllim emigracionin klandestin. KQZ i heq mandatin e deputetit.

32. AQIF RAKIPI, viti 2018: – Akuza për arrestim për vjedhje nga drejtësia Italiane, duke përdorru emra të rremë, zbuluar nga gjurmët e gishtave prej Interpol- Tirana dhe Interpol-Roma. KQZ I heq mandatin për feshje të dhënash.

33. GLEDION REHOVICA, viti 2018: – Akuza për arrestim për vjedhje nga drejtësia Italiane, duke përdorur emra të rremë, zbuluar nga gjurmët e gishtave prej Interpol- Tirana dhe Interpol-Roma. KQZ i heq mandatin për feshje të dhënash

34. SAIMIR TAHIRI, viti 2018: Akuza për kultivim lëndësh narkotike dhe bashkëpunim me grup kriminal në trafikun e drogës, dorëzon mandatin e deputetit.

/Pamfleti