Si t’i mbijetoni kafshimit të gjarprit (Video)


Shumica e gjarpërinjve do t’ju sulmojnë vetëm nëse i ngacmoni. Gjarpërinjtë mund t’ju kafshojnë dhe helmi i tyre mund të jetë vdekjeprurës.

Frank T. Burbrink ekspert i gjarprinjve, në Departamentin e Herpetologjisë në Muzeun Amerikan të Historisë Natyrore dhe Coyote Peterson, mikpritës i kanalit Brave Wilderness në YouTube, tregojnë se si mund t’i mbijetoni një kafshimi nga gjarpri

Rreth 7,000 deri në 8,000 njerëz janë kafshuar çdo vit nga gjarpërinjtë helmues në Shtetet e Bashkuara. Por vetëm rreth 5 prej tyre në të vërtetë vdesin si rezultat. Pra, për sa kohë që ju e dini se çfarë të bëni, dhe si të trajtoni një pickim, ju keni një rast të mirë për mbijetesë. Gjëja e parë që doni të bëni kur të kafshoni, është të përpiqet të mos e humbni qetësinë.

Kur ju jeni kafshuar nga diçka që është helmët,  gjëja më e rëndësishme që mund të bëni është qëndrimi i qetë. Mbaje helm që të mos përhapet më shpejt.

Pra, le të themi se ju jeni kafshuar nga një gjarpër dhe ju jeni jashtë në mes të shkretëtirës dhe ju mendoni, “Oh jo, unë jam kafshuar,” Unë duhet të vrapoj shpejt që të marr ndihmë . ” Kjo është gjëja më e keqe që mund të bëni, sepse kjo do të bëjë që zemra juaj të pompojë më shpejt dhe do të përhapë më tej helmin.