Shtyhet gjyqi, Izet Haxhia akuza Fatmira Hajdarit: SHlTl burrin për tu bërë…


Është shtyrë përsëri seancë për çështjen Hajdari, pasi Izet Haxhia kërkon ndërrimin e turpës gjyqësore me gjyqtarë të cilët kanë kaluar më parë vetingun. Trupa gjykuese e Apelit e përbërë nga Valdete Hoxha, Genti Shala dhe Astrit Haxhia ka kërkuar që të tërhiqet nga gjykimi për çështjes së Izet Haxhisë, ndërsa kërkesa nuk është pranuar nga ana e kryesuesit të gjykatës së Apelit. Avokati i Haxhisë, Bashkim Nikolli tha se i gjithë procesi është përballë ngjyrimeve dhe ndikimeve të forta politike.

Vetë Haxhia ka hedhur akuza të forta në drejtim të gjykatës së apelit, duke thënë se është nën kontrollin e plotë të dyshes Rama Meta. Haxhia ka akuzuar dhe gjyqtaren Fatmira Hajdari, bashkëshorten e deputetit të ndjerë se është bërë palë me vr.asësin e burrit të saj, Berishën, duke bërë që kolegët e saj të mos marrin përsipër këtë çështje. “Gjykata e Apelit është në duart e dyshes Rama-Meta. Fatmira Hajdari është bërë palë me Sali Berishën, vr.asësin e burrit të saj, nuk dua që të gjykohem nga kolegët e saj”, është shprehur Haxhia në Gjykatë.