Shkon në spitaI dhe zbulon se është shtat-zënë. Por në ditën e ekos shikon në ekran: “Fëmija nuk është aty, barku është bosh”. Më pas ndodh e pabesueshmja


Thonë se duhet t’i besojmë gjithmonë intuitës së nënës. Dhe pyetja është “a është e vërtetë?”. Ishte prilli i vitit 2010, i dashuri i Amy-Lou Howard e çoi shpejt në spital. Ajo kishte dhlmbje. Një test i parë i shtatzënlsë tregoi një rezultat negativ dhe mjekët menduan se vajza 19-vjeçare kishte një sëmundje në zorrë.

Por dhimbja e saj u bë më e forte, më në fund mjekët e dinin atë që kishte, apendiksit. Në këtë moment ndodhi ndërhyrja e nënës së Amy-Lous. Ajo ishte e sigurtë se vajza e saj ishte shtatzënë, shkruan ShkodraNews. Ata bënë një test tjetër të shtatzënlsë. Testi ishte pozitiv! Lajmi e la çiftin të tronditur, Amy-Lou kishte përdorur mbrojtje dhe kështu ishte një shtatzëni krejtësisht e papritur.

Por të dy ishin të lumtur që do të bëheshin prindër. Pastaj gjithçka ndryshoi, në një mënyrë shumë të çuditshme. Ishte koha për të bërë ekon e javës së 13-të. Por Amy-Lou nuk ishte e përgatitur për atë që ajo do të shihte në ekran: ekrani tregoi një mitër të zbrazët. Mesazhi i mjekëve ishte i qartë. Mltra e saj ishte e zbrazët.

Mjekët menduan se ajo kishte një shtatzëni ektopike dhe ata propozuan të ndërpresin shtatzënlnë për të parandaluar që fetusi dhe ajo të jenë të ekspozuar ndaj rrezlqeve që rrezlkojnë jetën.

Me rastësi, halla e Amy-Lou, Louise, ishte në të njëjtin spital. Ajo po bënte kimioterapi për kancerin e gjirit dhe u takua me Amy-Lou kur u largua nga dhoma e ekos. Këshilla e saj? Prisni pak kohë dhe bëni një tjetër ultratingull më vonë.

Louise e dinte atë për të cilën po fliste. Ajo kishte jetuar një rast të ngjashëm kur kishte pritur fëmijën e saj të parë. Kështu Amy-Lou dëgjoi hallën e saj dhe priti në heshtje, shkruan ShkodraNews. Një javë më vonë, ajo u kthye në të njëjtin spital për të bërë një tjetër ultratingull. Këtë herë çdo gjë ishte plotësisht e ndryshme.

Këtë herë ata panë Edward-in e vogël në ekran!

“Ishte shkatërruese të shihja mltrën e zbrazët në ekran dhe të ndieja se një shtatzënl ektopike mund të më vrlste. Halla ime insistoi të bëja një ultratingull dhe më tha që të injoroja këshillën e mjekëve”, thotë Amy-Lou dhe vazhdon: “Po të mos ishte për të, Edward-i kurrë nuk do të lindte. Jam shumë e lumtur”.

Ndaj nënat e ardhshme duhet ta dinë se kjo mund të ndodhë.