S’e keni idenë ç’po humbisni… ja pse nuk duhet ta hidhni lëvozhgën e vezës!


Lëvozhga e vezës është studiuar për më shumë se një dekadë. Shumica prej nesh, gjëja më e zakonshme kur gatuhet me vezë është që të hidhni menjëherë lëvozhgën.

Megjithatë, ajo që shumë nuk e dinë është se ne mund ta ripërdorim atë në një mënyrë që ndihmon shëndetin tonë.

Lëvozhga e vezës siguron kalcium, duke përmbajtur rreth 90% kalcium të pastër, është minerali më i bollshëm në trup dhe së bashku me fosforin janë përbërësit kryesorë të skeIetit.

Ajo është një mjet i madh natyral kundër osteoporozës, një gjendje që karakterizohet nga dobësimi i kockave dhe rritja e rrez ikut të thyerjes.

Një studim, i botuar në NCBI , raportoi se përveç forcimit të kockave dhe dhëmbëve të forta, kalciumi është një pjesë e rëndësishme në lirimin e neurotransmetuesve, kim ikate që shërbejnë si lajmëtarë midis qeIizave brenda sistemit nervor.

Si?
Merrini dhe hidhini në një tas,Grimcojini,Futuni në furrë,Pluhurin e përfituar përdoreni në gjella