Sandër Lleshaj merr vendimin e madh që s’ka ndodhur kurrë më parë, gati operacionet sekrete


Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj, ka bërë një tjetër lëvizje të rëndësishme, teksa ka përgatitur ndryshime në ligjin e policisë, që japin mundësinë e krijimit të një force elitë mbi RENEA-n, si dhe mundësojnë kalimin e ushtarakëve në Policinë e Shtetit.

Në ndryshimet që propozohen në ligj parashikohet edhe ekuivalentimi i gradave ushtarake me ato policore. Sipas propozimit në letër, një “major” apo “kapiten” me anë të një marrëveshjeje mes ministrit të Mbrojtjes dhe atij të Brendshëm dhe pasi lirohet, mund të hetojë kirminelët apo ruajë rendin dhe sigurinë publike.

Ndryshimet në ligjin për Policinë e Shtetit, në të cilin herë pas here është ndërhyrë vitet e fundit, pritet t’i kalojnë për shqyrtim këto ditë Parlamentit.

Raportohet se një ide tjetër e ministrit Lleshaj është krijimi i një strukture të ngjashme si ajo e RENEA-s për zhvillimin e operacioneve sekrete dhe speciale, ku mund të rekrutohen ushtarakë të kualifikuar.

Ndërkohë, një ditë më parë, ministri Lleshaj mbodhi në një takim drejtorët e policive në qarqe në lidhje me ecurinë e punës për Regjistrin Kombëtar të Gjendjes Civile.