Pse Sokol Olldashi dhe Kosta Trebicka mund të fundosin Berishën?!


Ngjashmëritë e mes vrasles së Sokol Olldashit dhe Kosta Trebickës, pse u elimlnuan nga një dorë

Pas vdekles e dyshimtë të Sokol Olldashit, personazhit më karizmatik të së djathtës shqiptare si dhe për zhdukjen e Kosta Trebickës, dëshmitarit kyç të Gërdecit, dyshohet se fshihet e njëjta dorë. Sokol Olldashi dhe Kosta Trebicka kishin një pikë fortë të përbashkët, që ishte raporti i tyre me familjen e Sali Berishës.

Kosta Trebicka mund të fundoste famiIjen e Berishës me dëshminë e tij për Gërdecin, ndërsa Sokol Olldashi ishte rrezlku kryesor për pozitat e beniaminit të Berishës në krye të PD, Lulzim Bashën. Kosta Trebicka mund të çonte para togave të zeza disa anëtar të familjes Berisha, ndërsa Sokol Olldashi ishte pretendenti numër një dhe rrezlku më potencial për dyshen Berisha-Basha për të marrë një ditë drejtimin e Partisë Demokratike. Olldashi dhe Kosta Trebicka udhëtonin vetëm dhe familjarët e tyre nuk i besuan kurrë ekspertizat.

Sipas ekspertlzës së ekspertit amerikan Kevin Teter, Kosta Trebicka kishte dëmtlme të rënda në kokë. Po ashtu, edhe ekspertët shqiptar konstatuan dëmtime në kokën e të ndierit Olldashi, të cilat nuk kanë lidhje me aksldentin. Si në rastrin e Olldashit, ashtu edhe në rastin e Kosta Trebickës, persona të tjerë shkuan në vendngjarje para se të mbërrinin forcat e policisë.

Në vendin ku gjeti vdeklen Kosta Trebicka, shkoi i pari Agon Kuliçaj, ish-bodigardi i Sali Berishës, i cili dyshohet se ka prishur provat. Ndërkaq, në vendin ku aksldentua Sokol Olldashi, fillimisht kanë shkuar disa deputetë të PD, megjithatë zëra se kanë shkuar persona të tjera të dyshimtë.

Në të dy rastet dëshmitë ishin kontradiktore për aksldentet. Në të dy aksldentet, kushtet teknike të të dyja makinave kanë qenë të mira dhe asnjëra nga makinat nuk ka rënë nga një lartësi e madhe. Në të dy ekspertizat, thuhet se zonat e tavanit të mjeteve kanë qenë të shtypura dhe se kanë dëmtuar kokat e viktlmave, ndërsa dolën në konkluzionit se Olldashi dhe Trebicka kishin humbur jetën nga pakujdesia.

Dëshmitari kyç i implikimit të familjes Berisha në Gërdec, Kosta Trebicka, vdlq me shpejtësi 10 km/h, duke gjuajtur për shpendë. Ndërsa Sokol Olldashi, gjithmonë sipas ekspertlzës, humbi jetën me 45 km/h, me një automjet super luksoz dhe tejet të sigurt. Këto “rastësi” dhe “mrekulli” ndodhin vetëm në Shqipëri.

Këto variante certifikohen vetëm nga institucionet shqiptare. Auto-psia e trupit të të ndjerit Sokol Olldashi është kryer me shpejtësi dhe në shkelje flagrante të ligjit. Ekspertiza mjeko-ligjore, edhe nëse është e besueshme, është e paligjshme. Neni 2 i ligjit për autopsinë parashikon që autopsia, që mund të jetë anatomo-patologjike ose mjeko-ligjore, nuk mund të kryhet pa kaluar 12 orë nga çasti i vdekles.

Ndërkaq, trupi i Olldashit, tre orë pas aksldentit është dërguar në mo-rg, ndërsa pas katër orësh është dërguar pranë familjes për t’u va-rrosur pas pak orësh. Gjithçka është kryer me shpejtësi, në mënyrë të dyshimtë dhe të paligjshme.

Kosta Trebicka dhe Sokol Olldashi humbën jetën që të dy në rrethana enigmatike “aksldent me makinë”.
Familjet e Olldashit dhe Kosta Trebickës kurrë nuk i besuan ekspertizat e ekipit shqiptar dhe ekspertit amerikan
Të viktlma po udhëtonin me një shpejtësi të ulët, që nuk justifikon pasojat e aksidenti
Sipas ekspertizave, kushtet teknike të të dyja makinave kanë qenë të mira, ndërsa makina me atë cilën udhëtonte Olldashi ishte super e sigurt

Asnjëra nga makinat nuk është rrotulluar në mënyrë të njëpasnjëshme, madje duket se në përmbysjen e makinave ka vepruar dora e njeriut
Asnjëra nga makinat nuk ka rënë nga një lartësi e madhe
Të dyja makinat e kishin sistemin e frenimit në parametrat normale
Në të dy ekspertizat, thuhet se zonat e tavanit të mjeteve kanë qenë të shtypura dhe se kanë dëmtuar kokat e viktlmave

Në të dyja ekspertizat lëngu i timonit hidraulik ka qenë në nivelet duhura.
Sistemi i drejtimit të mjeteve operonte plotësisht në të dy drejtimet.
Të dyja ekspertizat dolën në konkluzionit se Olldashi dhe Trebicka kishin humbur jetën nga pakujdesia

Të dyja makinat kanë dalë nga rruga në një terren jo të thyer, që nuk justifikon pasojat.
Si Kosta Trebicka, ashtu edhe Sokol Olldashi po udhëtonin vetëm.
Të dy ndjerët, si Sokol Olldashi, ashtu edhe Kosta Trebicka kishin dëmtlmet të rënda në kokë
Në të dy aksldentet, kushtet atmosferike ishin me reshje, duke favorizuar fshirjen e gjurmëve
Prokuroria nuk zbardhi kurrë tabulatet telefonike, për komunikimet e fundit të Kosta Trebickës dhe Sokol Olldashit.

Autopsla e Sokol Olldashi është kryer me shpejtësi dhe në mënyrë të paligjshme, ndërsa autopsla e Kosta Trebickës la shumë dyshime në përfundimet që nxori
Strukturat e policisë prishën në të dy aksidentet provat, duke marrë me shpejtësi makinat me karrotrec si dhe duke mjegulluar rrethanat e ngjarjes.
Për të dy aksldentet, ekspertizat krijuan alibinë se reshjet e shiut kishin fshirë provat në vendin e ngjarjes

Në të dyja ekspertizat thuhet se viktlmat nuk kishin vendosur rripin e sigurimit
Si në rastrin e Olldashit, ashtu edhe në rastin e Kosta Trebickës, persona të tjerë shkuan në vendngjarje para se të mbërrinin forcat e policisë
Në të dy rastet dëshmitë ishin kontradiktore për aksidentet
Munguan konkluzionet dhe procesverbalet e këqyrjes së vendit të ngjarjes nga policia dhe prokuroria.

U vonuan aktet e ekspertlmit autoteknik të mjeteve ku u gjendën trupat
Edhe pse zyrtarisht u deklaruar se udhëtonin vetëm, është aluduar gjithmonë se ka pasur një njeri të dytë që shoqëronte viktlmat në të dyja ngjarjet
Në të dyja rastet, ngjarja nuk ka ndodhur
Të dy të ndjerët u va-rrosën me shpejtësi/Pamfleti