Profecia biblike u përmbush, ja 3 shenjat që vërtetojnë se fundl i botës është afër


Sipas atyre që besojnë në profecirat biblike,muajt e fundit është plotësuar treshja e “shenjave” që paralajmërojnë fundin e botës.

Këto tre ngjarje të pazakonta kanë nxitur pretendime se profecitë biblike për fundin e botës dhe ardhjen e Mesisë mund të jenë të vërteta.

Shfaqja e shenjës së parë ishte lindja e parë e “mëshqerrës së kuqe në 2000 vjet” në Izrael – një krijesë që lidhet me fundin e botës në tregimet e të krishterëve dhe të judaizmit.

Lajmi i lindjes, i cili u shfaq në muajin shtator, u pasua nga pretendimet muajin e kaluar se peshqit dhe format e tjera të jetës po mbushin shpejt vrimat e Detit të Vd-ekur.

Profecia e profetit hebraik Ezekiel, rreth fundit të botës, parashikon detet të mbushur me 37 për qind kripësi që lulëzojnë nga jeta.

Niveli i lartë i kripësisë nuk lejon lulëzimin e jetës në Detin e Vd-ekur, por sipas disa raportimeve të fundit, janë hasur gjallesa të gjalla së fundmi në këtë det.

Dhe një fotoreporter me projektin e Ringjalljes së Detit të Vd-ekur zbuloi se “profecia ishte e vërtetë”.

Shfaqja e tretë e çuditshme ndodhi këtë javë kur një gjarpër u xhirua duke u zvarritur jashtë murit perëndimor të Izraelit, duke ndërprerë papritur lutjet.

Disa përdorues të internetit e kanë lidhur paraqitjen e gjarprit me gjarprin që tundoi Adamin dhe Evën në Kopshtin e Edenit, sipas Biblës.

Pamjet tregonin gjarprin që trembi një pëllumb dhe disa përdorues në internet e konsiderojnë atë një shenjë se një profeci për ardhjen e Mesisë së shpejti do të përmbushet.

Ndërsa teoritë e panumërta të ‘fundit të botës’ kanë rënë poshtë gjatë dekadave, disa pohojnë se fillimi i “fundit” do të fillojë në vitin 2021.

Treshja e ‘shenjave’ u shfaqën të gjitha në muajt e fundit.