“Policia të merr je.ten”, edhe Bushati u vërsuIet grekëve për Kacifas


Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati ka reaguar sërish lidhur me thlrrjet anti-shqiptare dje në Bularat të Gjirokastrës, gjatë ceremonisë mortore.

Bushati bëri thlrrje që shqiptarët të mos bien në kurthln e eks.tremlstëve rekë, kjo referuar indinjatës së një pjesë të popullit shqiptar lidhur me mosndërhyrjen e policisë gjatë thirrjeve ra.clste.

Në një takim llogaridhënës në Gjegjan të Pukës, kryediplomati shqiptar tha se nga pikëpamja shtetërore, qeveria jonë i ka kryer detyrat. Mes të tjerash ministri pohoi se ‘Po vure dorën mbi poIicinë, dihet reagimi dhe përgjigja’.

“Besoj se nga pikëpamja e detyrave shtetërore ne i kemi kryer ato detyra një më një dhe për lncldentln fatkeq në Bularat. Shpresoj shumë që prokuroria, policia, organet hetimore ta thonë fjalën e tyre me profesionalizëm dhe ne t’i krijojmë mundësi që ata të shprehen me profesionalizëm për çka ka ndodhur në Bularat, për rrethanat e humbjes së jetës.

Një gjë e dimë të gjithë që po vure dorën mbi poIici, kudo qofsh nga demokracitë më të zhvilluara, vendet më problematike, dihet se cili duhet të jetë reagimi dhe përgjigja e forcave të rendit. Së dyti, nëse i referohemi ngjarjes së djeshme ku pamë një shpërfaqje të një ekst..remlzmi dhe paruIIave të cilat në thelb dëmtojnë miqësinë mes vendeve tona, mes Shqipërisë dhe Greqisë.

Dhe në këtë pikë mund të them që shpresoj që policia, forcat e rendit të bëjnë punën e tyre me seriozitetin maksimal dhe të gjithë ata njerëz të cilët kanë konsumuar akte të kundraligjshme të ndiqet rruga ligjore. Detyra jonë është që të mos biem në kurthin që identifikojmë një grup ekst.remlstësh me popullin grek, i cili në ditë të vështira dhe në ditë të lumtura ka qenë aty krah për krah me ne”, tha Bushati.