Njihuni me avionin më te madh në botë dhe sekretet e tij


Ka një shtrirje krahësh prej 117 metrash, thuajse dyfishin e asaj të një Boeing-u 747. Është pikërisht kjo që e bën “Stratolaunch” avionin më të madh në botë.

Ky avion ka një kabinë të dyfishtë, një për ekuipazhin dhe tjetrën për kompjuterin e bordit. E veçanta është se mes tyre ka një platformë për të ngarkuar një sistem lançimi, si për shembull një raketë, në gjendje për të dërguar satelitë dhe ngarkesa drejt orbitës së ulët tokësore. Nëse testet e tjera në pistë do të kenë rezultat pozitiv, avioni mund të kryejë udhëtimin e parë të tij këtë verë.

 

 

Burimi: [www.sovrani.info]