Një shofer taksie gjeti një çantë në sediljen prapme por kur pa i habitur çfarë kishte brenda saj bëri një gjest që askush nuk do ta besonte prej tij!


Ndonjëherë në jetë jemi përballur me situata të papritura. E njëjta gjë mund të thuhet për Raymond “Buzzy” MacCausland nga Middleton, New Hampshire, Boston, SHBA.

Raymond është një shofer taksie dhe ka punuar për më shumë se 50 vjet. Gjatë viteve, ai kishte hasur shumë sende që njerëzit mund te harronin brenda në taksi. Ai kishte gjetur celulare, çelësa dhe kuleta. Nje dite ai gjeti nje cante që përmbante $ 10,000.Si njeri i ndershëm, ai gjithmonë i kthente gjerat qe mund te gjente.

Një ditë,ndërsa po ngiste taksinë e tij, Raymond mori një burrë të pastrehë nga Bostoni dhe e dergoi në një motel. Ky burre i kërkoi Raymondit të ndalte për 5 minuta, ndërsa atij i duhet te shkonte për të kryer disa detyra duke i premtuar se do të kthehej.

Pasi priti 30 minuta, ai nuk u kthye. I shqetesuar, Raymond hyri brenda motelit dhe pyeti recepsionistin. Punëtorët nuk ishin ne dijeni te njeriut për të cilin po fliste.

Raymond u kthye në taksine e tij i hutuar.

Papritmas, ai vuri re një cante shpine ne sediljen prapa,ndali taksine dhe pa se canta ishte e mbushur me para qe vlenin 187,000 dollarë amerikanë.Raymond i dergoi paratë në stacionin e policisë.

Policia e Bostonit kontaktoi motelin dhe arriti të gjejë pronarin. Njeriu verifikoi se paratë ishin të tijat. Ai i kishte trasheguar paratë pasi prindërit e tij kishin vd.ekur dhe kishte nje fature qe e vertetonte kete fakt.

Komisari i policisë William Evans vlerësoi Raymond për aktin e tij të mirë dhe te ndershem. “Veprimet e tij përfaqësojnë standardet e larta që ka departamenti ynë për shoferët tanë”.

Kur u pyet pse i ktheu paratë, Raymond u përgjigj: “Unë mendoj se ishte gjëja e duhur qe duhej bere.”
Shumë njerëz thanë, ‘Ti duhet ti kishe mbajtur’, por unë nuk mund ta bëja dot këtë. ”