Në këtë fshat shqiptar nuk u festua Viti i Ri, ja arsyeja


Në asnjë rrugë apo shtëpi nuk u panë dekore dritash me rastin e festave të fundvitit.

Një gjë e tillë ka ndodhur në fshatin Bresanë të Opojës, në rajonin më Jugperëndimor të Kosovës.

Në këtë zonë nuk festohet nata e ndërrimit të viteve.

Të gjithë banorët thonë se i përkasin besimit islam, dhe sipas fesë, siç thonë ata, Viti i Ri nuk preferohet të festohet.

Por ka një detaj që shkon përtej kësaj. Në dyqane nuk gjen as alk ool.

Shitësit deklarojnë se shitjen më të madhe të gjërave të tjera si ëmbëlsirat, pijet joalk oolike, pemët, i kanë për festën e Bajramit të Madh dhe atij të Vogël, si dhe për Vitin e Ri Mysliman.