Ndërkombëtarët uItimatum te frlkshem Ilir Metës, i mbeten vetëm dy mundësi


Ka një uItimatum ndaj Metës “Dekreto gjeneralin…”

Partnerë të rëndësishëm ndoshta ata që Berisha i quante me sarkazëm “guvernatorë të pashpallur” i kanë sugjeruar jo pa nervozizëm Presidentit Meta të rikonsiderojë me gja.kftohtësl vendimin tërësisht politik e konfliktual për Sandër Lleshin.

Po ashtu i është shqiptuar z.Meta se ky mosdekretim nga ana e tij krijon perceptimin edhe te partnerët se i mungon zelli për një institucion solid si Ministria e Brendeshme, e cila është parësore në Iuftën kundër krlmlt dhe korrupslonit.

I njoftuar për këtë sugjerim kryeministri Rama nuk ka vonuar të ripërsërisë kërkesën e tij për Lleshin. Nëse nuk do të ishte ky frymëzim atëherë akti Ramës nuk do ishte gjë tjetër veçse një provoklm gjaknxehtësle.

Nëse Meta pranon firmosjen e dekretit, ky në secilëndo rrethanë do të ishte dorëzim pa kushte i Metës. Por në rast se ai do ta refuzonte përsëri atëherë retorikës cinike që kaherë ka filluar mes dy drejtuesve më të lartë të shtetit do ja zerë vendin një Iuftë e hapur ku natyrisht nuk do të ketë dy fitues./Pamfleti