Mësuesi nuk ka marrë rrogën prej dy muajsh. Një ditë ai sheh një pako në tavolinën e tij dhe kur e hap atë, ai shpërthen në lot


Ka shumë njerëz që kujtojnë fytyrën dhe fjalët e mësuesve të cilët kanë pasur një rol themel për rritjen e tyre.

Edhe pse shpesh harrohet, realiteti është se pas prindërve dhe anëtarëve të familjes së ngushtë, mësuesit kanë një rol themelor në jetën tonë.

Për fat të keq, në shumë raste, kjo rëndësi nuk pasqyrohet në pagën që marrin këta edukatorë.

Një profesor nga Brejo Santo, në Brazil, po kalonte një periudhë shumë të keqe, sepse kishte dy muaj me radhë që nuk merrte pagën e tij, shkruan ShkodraNews. Për fat të mirë ky njeri ka hasur në diçka të çmuar në rrugën e tij, domethënë dashurinë e nxënësve të tij.

Bruno Rafael Paiva është profesor i Arteve të Bukura në Brejo Santo të Brazilit. Ai nuk kishte marrë pagën e tij për dy muaj dhe jeta e tij po bëhej vërtet e vështirë.

Derisa një ditë, nxënësit e tij mësuan për situatën dhe vendosën të bënin diçka për këtë.

Nxënësit organizuan një llotari për të mbledhur paratë e nevojshme për të paguar profesorin e tyre.

Sapo mbaroi, mbërriti dita e një surprize madhështore. Ata vunë në kuti të vogël dhe një zarf me një letër në tavolinën e mësuesit.

Kur Bruno Rafael hyri në klasë si çdo ditë tjetër, ai gjeti surprizën. Pas leximit të letrës emocionale të shkruar nga nxënësit, emocioni ishte aq i fortë saqë shpërtheu në lot.

Dhe gjëja më e mirë e të gjithë kësaj ishte sigurisht reagimi i të gjithë nxënësve në klasë, të cilët pa hezitim u ngritën dhe i dhanë një përqafim të fortë në grup mësuesit të tyre të dashur.

Shikoni videon e mëposhtme:

https://youtu.be/-kc6BdyAkqo

A ju preku gjesti i këtyre nxënësve? Lini një koment dhe mos harroni të ndani këtë histori emocionuese me miqtë tuaj për t’i dhënë haraç të gjithë atyre mësuesve që ende dinë të frymëzojnë botën.