Lindi 69 fëmijë me 27 lindje, ky është sekreti i mlstershëm që fshihet pas kësaj gruaje


Mund të ju duket e pabesueshme, por një grua ka lindur 69 fëmijë.

Kjo histori ju ofron mundësinë të zhytesh në një histori që teston limitet e trupit të një gruaje dhe vendosni ju nëse besoni apo jo.

Ne gjithashtu kemi një bonus të vogël miti në fund, prandaj mos e humbisni!

Valentina Vassilyeva ishte gruaja e parë e një fshatari të quajtur Feodor Vassilyev nga Shuya, Rusi.

Familja ka jetuar në vitet 1700,( midis viteve 1707-1782).

Valentina besohet të ketë vd.ekur në moshën 76 vjeçare, duke lënë pas vetës 69 fëmijë, dy prej tyre vdiqën foshnje.

Libri i Rekordeve Botërore të Guinness, pretendon se ajo ishte “nëna më e frytshme e të gjitha kohërave “, gruaja kalonte nëpër 27 lindje: 16 prej tyre rezultuan me binjakë, 7 prej tyre trenjakë, dhe 4 prej tyre katërnjak, përcjell rtv21.tv.

Ndërsa teorikisht, zonja Vassilyeva kishte mjaft kohë për të mbajtur të gjitha foshnjat, ka disa fakte për t’u marrë në konsideratë.

Para së gjithash, ka një gjë të tillë si ovulimi i shumëfishtë, kur trupi i një gruaje lëshon disa vezë gjatë ciklit men strual.

Megjithëse kjo nuk është gjëja më e zakonshme në botë (rreth 5-10% e të gjitha cikleve), ka ende një mundësi që Valentina ishte vetëm një fenomen.

Së dyti, shtatzënia dhe puna është një gjë sfiduese për trupin e një gruaje.

Kur shtatzënitë shkojnë një në një më pak se 18 muaj larg, rre ziku i komplikimeve rritet si për nënën ashtu edhe për fëmijën.

Trupi i një gruaje nuk ka kohë të mjaftueshme për t’u shëruar nga të gjitha ndryshimet e shkaktuara nga shtatzënia e mëparshme dhe për të rikthyer të gjitha lëndët ushqyese që ka humbur.

Tani, nëse 2 shtatzëni një pas një janë tashmë të rr.ezikshme, imagjinoni të keni 27 prej tyre, pa pasur kohë për të pushuar.

Së treti, ekspertët dyshojnë se shumë fëmijë (si dhe nëna e tyre) vështirë mbijetojnë edhe me mjekësinë e sotme, e lëre më në fshatin rus të shekullit të 18-të.

Në atë kohë, çdo shtatzëni ishte një rr.ezik. Shtojeni faktin se ata ishin fshatarë dhe duhej të punonin dhe të kujdesen për fëmijët në të njëjtën kohë. Oh, dhe mos harro për ushqim dhe rroba për të gjithë turmën.

Prindërit këtu shumë mirë mund ta përfytyrojnë atë për të cilën po flasim.

Tani që i njihni të gjitha dyshimet shkencore dhe nuk besoni se kjo mund të jetë e vërtetë, le të themi se ka fakte historike që flasin në favor të Vassilyevs.

Kishte një listë të dërguar nga manastiri Nikolskiy në Moskë më 27 shkurt 1782, gjë që tregoi se Feodor Vassilyev kishte 82 fëmijë të gjallë në atë kohë, nga 2 martesa.

Gruaja e tij e dytë “paraqiti” atë me 18 fëmijë: 12 binjakë dhe 6 treshe.

Të dhënat nga lista u botuan në 1834 në Panoramën e Shën Petersburgut.

Në 1783, revista “Gentleman’s” publikoi një artikull që përfshinte një listë në lidhje me rastin e Vassilyev.

Autori i kësaj liste thotë se “pjellshmëria e jashtëzakonshme” mund të vijë nga “burri veçmas, ose gruaja, apo të dy bashkë”, por ka më shumë të ngjarë që arsyeja ishte Feodor, siç përsëritet tregimi me gruan e tij të dytë.

Artikulli i Lancet pretendon se Akademia Franceze e Shkencave u përpoq të het onte rastin dhe iu drejtua Akademisë Perandorake të Shën Petersburg.

Ata u thanë se Vassilyevs jetonte në Moskë dhe mori favore nga qeveria.