L*fta për gazin, Turqia paralajmëron Greqine mos guxoni te …


Greqia, Turqia dhe Qiproja janë duke u përpIasur në lidhje me pasuritë nëntokësore të gazit në Egje duke rritur tenslonet, madje duke sjellë edhe retorikën e Iuftës mes shteteve.

Krahas kërcënlmeve të mëparshme nga Erdogan dhe ministri i Mbrojtjes së Turqisë ndaj grekëve, tashmë është ministri i Jashtëm Çavushogllu që i kujton Greqisë se zgjidhja paralele përtej diplomacisë është e afërt, raporton Albeu.com.

“Krahas rrugës së diplomacisë dhe gjykatës, ka një rrugë tjetër për ta zgjidhur këtë çështje mes nesh. Ajo do të vihet në veprim nëse miratohet nga Kuvendi i Turqisë”, tha me fjalë diplomatike Çavushogllu gjatë ditës së djeshme duke nënkuptuar kështu futjen e ushtrisë në veprim nëse Greqia dhe Qipro nuk i bëjnë lëshime Turqisë sipas tyre.

Lajmi ka marrë dhenë në mediat greke, të cilat e kanë raportuar këtë deklaratë si një kërcënlm direkt ushtarak të Turqisë ndaj tyre. /albeu.com