Ky trajtim i thjeshtë në shtëpi mund të heqë pllakëzat bakteriale dentare dhe gurëzat e dhëmbëve në vetëm 2 minuta!


Pllaka dentare është akumulimi i mbetjeve të ushqimit në sipërfaqet e jashtme të dhëmbëve. Nëse nuk trajtohet, kjo mund të shkaktojë prishje të keqe te dhëmbëve, pasi bakteret do të lëshojnë acide që sulmojnë smaltin e dhëmbëve.

Megjithatë, ekziston një ilaç popullor në shtëpi që behet me ane te disa perberesve qe gjinden lehtesisht ne shtepine tuaj.
Ju nevojiten:

Sode buke
Pastë dhëmbësh
Lemon
Uthull molle
Vaj kokosi
Flete alumini

Duke përdorur përbërësit e mësipërm,ndiqni keto hapa:

1. Shtoni 2 lugë sode buke brenda ne një tas. Soda bukes prodhon një efekt antibakterial që parandalon bakteret që hyjnë në gojë dhe formojnë pllakëza dhe gureza. Ajo ka antacid që rikthen bilancin e pH në gojë dhe lehtëson dhëmbët dhe mishrat. Ajo jo vetëm që heq gurezat, por edhe zbardh dhembet.

2. Mikso soden e bukes me pastë dhëmbësh.

3. Pastaj, ndajeni limonin në gjysmë dhe shtoni lëngun e gjysmës së limonit tek perzierja.Vini re se si përzierja reagon ndaj aciditetit të lëngut te limonit.

4. Shto 1 lugë gjelle uthull molle. Uthulle e molles gjithashtu ka një efekt zbardhjen e dhëmbëve.
Kur te perzihen me njëri-tjetrin,do te krijohet një shkumë.

5. Shtoni 1 lugë gjelle vaj kokosi në përzierje. Vaji kokosit ndihmon për të parandaluar prishjen e dhëmbëve.

6. Perzieni përbërësit mirë derisa të gjitha të jene përzier plotësisht me njëri-tjetrin.

7. Merrni fletën metalike prej alumini dhe priteni atë sipas madhësisë dhe gjatësisë së dhëmbëve tuaj. Ajo duhet të jetë në gjendje të përfundojë plotësisht rreshtat e dhëmbëve tuaj.

8. Shto përzierjen në fletën tuaj të aluminit të palosur.

9. Mbyllni fletën rreth dhëmbëve tuaj të poshtëm. Përsëritni të njëjtin hap edhe për dhëmbët tuaj të sipërm. Lëreni atë për dy minuta dhe shpelajeni gojën me ujë

10. Shtoni perzierjen ne furçën tuaj të dhëmbëve.
11.Laji dhëmbët tuaj me përzierjen e mbetur dhe shpelaji me ujë.

Meqë përbërësit janë acidë, këshillohet ta bëni këtë trajtim në shtëpi dy herë në javë e shumta.Gjithmonë konsultohuni me dentistin tuaj para se të provoni këtë metodë për të shmangur ndonjë efekt anësor të dëmshëm.