Kush do ta fitonte Iuftën e Tretë? SHBA vs Rusia dhe Kina (Video)


Struktura e aleancës së SHBA-së në Paqësor është shumë e ndryshme nga ajo në Evropë.

Ka pasur shqetësime rreth aleancës së SHBA-së dhe përkushtimit të tyre në Evropë. SHBA nuk ka asnjë arsye për të Iuftuar me Rusinë, përveç nëse preket integriteti i aleancës së NATO-së.

Nëse SHBA Iufton, atëherë edhe Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania dhe Polonia do të Iuftonin gjithashtu, transmeton Gazeta Express.

Por kush do të dilte fitues i Iuftës së Tretë Botërore? Ushtria e SHBA-së, Kinës apo Rusisë?

Në një skenarë të tillë, aleanca në Evropë nuk do t’i jepte NATO-s një avantazh të madh ndaj Rusisë. Është e mundshme që Rusia të merrte pjesë të Baltikut, por kjo do t’i kushtonte shumë për shkak të fuqisë ajrore të NATO-s.

Ushtria në SHBA do të përballej me një presion të madh për të sjell fitore në ndonjë rajon të paktën sa më shpejt që të jetë e mundur.

Duke u mbështetur në fuqinë e aleatëve dhe fuqisë ajrore të saj, SHBA do të fitonte mjaft lehtë.

Në një video të publikuar në YouTube, bëhet një krahasim mes inventarit ushtarak të SHBA-së, Rusisë dhe Kinës.

https://youtu.be/zF-_hd72is8