“Kosova po kërkon Iuftë!”,reagon ashper Rusia nga ushtria e re Kosoves


Ngritja e ushtrisë së Kosovës ka shqetësuar më së shumti shtetin serb por jo vetëm. Pas reagimeve të ashpra nga Serbia, ka reaguar edhe shtetit Rus.

Ky shtet ka kërkuar që të mblidhet Këshilli i Sigurisë për të diskutuar mbi vendimin e Parlamentit të Kosovës gjatë mesditës së sotme.

Konstantin Kosachov, kryetari i Këshillit të Ccështjeve Ndërkombëtare të Federatës së Rusisë ka kërkuar mbledhje të Këshillit të Sigurisë duke pretenduar se Kosova po bëhet gati për Iuftë, por nuk mund të mbrohen vetë dhe kështu autoritetet ndërkombëtare duhet të marrin situatën në dorë.