Klement Balili trondlt Metën e Monikën, presioni i SHBA po e detyron të jetë i penduari i drejtësisë. Kërkoi gjykim të shkurtuar


Po ndodh ajo të cilës më shumë i trembeshin familja presidencialo-kryeministrore: Pendesës së Klemend Balilit dhe rrëfimi i të gjithë maskaraIIëqeve të Metës dhe Monikës, në përpjekje për të hequr nga kurrizi ato që nuk i takojnë nga barra e kr imeve. Presioni amerikan me sa duket po ndikon fort që supertraf ikanti i dr ogës dhe miku i ngushtë i Ilir Metës si dhe sponsori i madh i LSI, të merret në mbrojtje nga organet ligjzbatuese si i penduari i madh i drejtësisë, dëshmitë e të cilit mund të dërgojnë në bu rg “peshqit e mëdhenj”.

Informacionet e dala nga trupa mbrojtëse e Klemend Balilit saktësojnë se është duke u shqyrtuar me shumë rigorozitet ftesa e bërë nga organet ligjzbatuese, ministri i Brendshëm Sandër Lleshi e bëri publike ftesën e tij ditë më parë, për të marrë statusin e të penduarit. Paralajmërohet një zbërthim i plotë para drejtësisë, duke tro nditur Metën dhe Monikën, të cilët i frikësohen shumë daljes në skenë të gjitha maskarallëqeve të tyre, apo dhe biznesve të dyshimta deri në Milano

Klemend Balili është kthyer tashmë në një ma kth për liderët e partisë në të cilën ishte funksionar dhe që e ka përfaqësuar deri në rang drejtori të Autoritetit Rrugor në Sarandë, LSI-së.

Ilir Meta drejtuesi real i LSI, aktualisht Presidenti i Republikës me votat e PS, dhe Monika Kryemadhi, kryetarja e deleguar e kësaj partie, po qëndrojnë me zemër të ngrirë nga fr ika e “zbërthimit” të “Eskobarit të Ballkanit” para drejtësisë.

Me sa duket po ndodh ajo të cilës më shumë i trembeshin familja presidencialo-kryeministrore: Pendesës së Klemend Balilit dhe rrëfimi i të gjithë maskarallëqeve të Metës dhe Monikës, në përpjekje për të hequr nga kurrizi ato që nuk i takojnë nga barra e kr imeve.

“Pamfleti” ka shkruajtur mëse njëherë se Klement Balili, supërtraf ikanti i dr ogës mund të kthehet në një të penduar të drejtësisë shqiptare dhe organeve ligjzbatuese partnere.
Presioni amerikan me sa duket po ndikon fort që supërtraf ikanti i dr ogës dhe miku i ngushtë i Ilir Metës si dhe sponsori i madh i LSI, të merret në mbrojtje nga organet ligjzbatuese si i penduari i madh i drejtësisë, dëshmitë e të cilit mund të dërgojnë në bu rg “peshqit e mëdhenj”.

Informacionet e dala nga trupa mbrojtëse e Klement Balilit saktësojnë se është duke u shqyrtuar me shumë rigorozitet ftesa e bërë nga organet ligjzbatuese, ministri i Brendshëm Sandër Lleshi e bërë publike ftesën e tij ditë më parë, për të marrë statusin e të penduarit.

Sinjalet janë dhënë që ditën e sotme, teksa avokati i Klement Balilit, të mbiquajtururit “Eskobari i Ballkanit, Theodori Sollaku ka dorëzuar kërkesën për gjykim të shkurtuar për klientin e tij.
Seanca paraprake për komunikimin e akuzave në Gjykatën e Kri meve të Rënda nisi në mesditë, por u ndërpre me kërkesë të avokatit Sollaku, i cili dorëzoi kërkesën për gjykim të shkurtuar.

Gjykata e Kr imeve të Rënda ka vendosur ta çojë në gjyq dosjen e Klement Balilit, pavarësisht se ai nuk ka pranuar akuzat e ngritura ndaj tij, teksa Gjykata e Krimeve të Rënda e ka lënë në bu rg pa afat deri në fund të procesit.

Megjithatë kjo nuk e ka penguar të kërkojë gjykim të shkurtuar, duke paralajmëruar një zbërthim të plotë para drejtësisë, duke tron ditur Metën dhe Monikën, të cilët i fikësohen shumë daljes në skenë të gjitha maskarallëqeve të tyre apo dhe biznesve të dyshimta deri në Milano.

Ai akuzohet për “Tra fikim të lëndëve nar kotike në bashkëpunim, “pjesëmarrje në grupin e strukturuar kr iminal”, “Refuzim për deklarim, mosdeklarim, fshehje ose deklarim i rremë i pasurive”, si dhe për “Pastrim parash”./Pamfleti/