Kini kujdes! Nëse shihni një shenjë të tillë në trupin tuaj, hani urgjent…


A e dinit se kjo perime jeshile sjell nje sere perfitimesh shendetesore? Specat jeshil njihen për përfitimet medicinale, si nxitjen e sistemit imunitar, aftësinë për të përmirësuar shëndetin e zemrës, lehtësimin e dhimbjeve e të tjera.

Mes tyre specat jeshilë thuhet se ndihmojnë  madje në lehtësimin e herpesit.

Kapsaicina është aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave si një formë e sigurt dhe efektive e lehtësimit të herpesit.

Specat jeshil përmbajnë më shumë vitaminë C se gjithë frutat dhe perimet e tjera, duke përfshirë këtu dhe portokallin.

Sipas një studimi të vitit 2015, u arrit në përfundimin se specat jeshil i japin sistemit imunitar një shtytje natyrore falë antioksidantëve të fuqishëm që përmbajnë. Bëhet fjalë për një antioksidant të veçantë, carotene, që lufton sëmundjet si kanceri dhe sëmundjet e zemrës.