Ju kujtohet aktori qe lujti rolin e “partizani i vogel Velo” sot është një artist i njohur, ja si duket ai


Sa të çlirojë Shqipërinë edhe erdha…” E mbani mend batutën e djalit me theks jugor në filmin me temë patriotike “ Partizan i vogël Velo”. I duhej një pu.shkë për të Iuftuar maleve… Sot, Petro Papakosta (Velo) nuk kërkon më një pu.shkë, por një penë.

Velo partizani është një ndër personazhet më të dashur dhe më dramatik të filmave shqiptar. Djaloshi nga Vlora rrëmbeu zemrat e brezave me rradhë, kur dëshpërimisht dhe ngultazi kërkonte të kontribuonte në çIirimin e vendit. Më pas rrënqethi në skenën kulmore të filmit, në të cilën qan komandantin e rënë në Iuftë.

Ai vazhdon të merret me art, duke shkruar e pikturuar, e nëse do të kishte vazhduar me aktrim do të kishte qënë një pasuri e çmuar!