Jeni kurjozë të dini se si e shohin fëmijët botën?! Mësojeni tani


Vizioni i fëmijëve ndryshon që nga lindja gjatë rritjes ata arrin që të dallojnë dhe kuptojnë më mir botën.

Të posalindurit e kanë vizionin e dobët, ata i shohin ngjyrat mirëpo pamjet nuk janë plotësisht të qarta.

Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.

2 muaj- sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.

3 muaj- foshnjet I kërkojnë objektet që i shohin.

4 muaj- foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshehen.

5 muaj- foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D

6 muaj- foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave

7 muaj- edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.

8 muaj-vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.

9-10 muaj, janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.

11-12 muaj, vizioni është plotësisht i qartë.