Ja pse KARDIOLOGET më të famshëm rekomandojnë këtë dietë: Humbisni kile dhe pastroni arteriet nga kolesteroli i keq, brenda një jave


Dietat më efikase janë krijuar nga ekspertët më të mirë dhe nutritionists!

Kjo për shkak se ata krijojnë dieta që të humbni peshën e tepërt shumë më shpejt! Kjo dietë është rekomanduar nga kardiologët më të mirë në të trajnuar dhe për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve të enëve të gjakut dhe zemrës.

Humbja e peshës është pothuajse e pamundur pa reduktimin e kalorive, por kufizimi i kalorive nuk duhet të jetë aq i rëndë sa ju të ndjeheni të uritur dhe mos merrni sasi të mjaftueshme të lëndëve ushqyesve të rëndësishme për trupin.

Para se të filloni këtë diete, ju duhet të dini se humbisni 10 kg dhe është një dietë dy javore. Duhet të konsumoni të njëjtin mëngjes gjatë tërë regjimit. Vetëm një frut nga këto për mëngjes: pjeshkë, portokall, dardhë, pjepër, shalqi. Dhe mbani në mend se ju nuk duhet të hani rrush ose banane për mëngjes.

Dita e parë

Mëngjes

Pjeshkë ose portokall ose dardhë ose pjepër ose shalqi

Drekë

• Një portokall

• Një vezë e zier

• Një filxhan kos

Darkë

• Dy domate

• Dy vezë (të ziera fort)

• Gjysma e një kastraveci ose një copë marule

• Dy copë bukë të thekura

Dita e dytë

Mëngjes

Pjeshkë ose portokall ose dardhë ose pjepër ose shalqi

Drekë

• Një portokall

• Një vezë e zier

• 200 ml kos

Darkë

• 125 gram mish viçi i zier

• Një domate

• Një bukë e thekur

• Një portokall

• Një filxhan çaj ose kafe (pa sheqer)

Dita e tretë

Mëngjes

Pjeshkë ose portokall ose dardhë ose pjepër ose shalqi

drekë

• Një vezë e zier

• Një portokall

• 200 ml Kos

• Marule ose gjysëm kastravec

darkë

• 125gr mish viçi i zier

• Një portokall

• Një bukë e thekur

• Një filxhan kafe ose çaj (pa sheqer)

Dita e katërt

Mëngjes

Pjeshkë ose portokall ose dardhë ose pjepër ose shalqi

drekë

• 125gr djathë lope

• Domate

• Një bukë e thekur

darkë

• 125gr mish viçi i zier

• Dy domate

• Një mollë

• Një bukë e thekur

Dita e pestë

Mëngjes

Pjeshkë ose portokall ose dardhë ose pjepër ose shalqi

drekë

• 200gr peshk të zier ose mish

• Një domate

• Një bukë e thekur

darkë

• Një gjysëm kilogram patate të ziera, karrota ose bizele

Gjithmonë gatuani mish ose perime pa përdorur kripë, ose shtoni vetëm një majë të saj. Bëni pushim në ditët 6 dhe 7 dhe vazhdoni me dietën në ditën e 8-të. Mos pini alkol, ndërkohë që jeni në dietë.

Ju do të humbni rreth 3 kg gjatë 5 ditëve të para. Bëni pushimet dy ditore dhe përsëritni dietën tri herë – 5 ditë dhe dy ditë pushim. Në këtë mënyrë ju do të shmangni efektet anësore negative dhe akoma humbni rreth 13 kg. Nëse e mbani siç duhet dietën pesha juaj nuk do të kthehet.

Pas mbarimit të dietës ndiqni këtë plan diete të hënave:

• Mëngjesi: Një filxhan lëng limoni pa sheqer

• Dreka: Një mollë dhe një bukë e thekur

• Darka: Një vezë e zier, një bukë e thekur dhe një domate

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të kujtuar – konsumoni ushqimet në rendin e duhur dhe mos hiqni kurrë një vakt!