I thoni lamtumirë hipertensionit, diabetit dhe alzhaimerit me këtë pije!


Ekspertët kanë provuar se ekstrati i gjetheve të ullirit ka vlera të mëdha që Iuftojnë shumë sëmundje si diabeti, hipertensioni, alzhaimer e shumë të tjera.

Gjethet e vajit të ullirit janë përdorur për procesin e mumifikimt të faraonëve. Në kohërat antike mendohej se gjethet e ullirit ishin të shenjta dhe kishin fuqi të mëdha.

Në vitet 1800 këto gjethe përdoreshin për t’i shtuar ato në mjekime të ndryshme që ulnin temperaturën, më vonë ato janë përdorur dhe për të tajtuar malarien.

Falë vetive antibakteriale të gjetheve të ullirit është përdorur për një numër sëmundjesh si:

Infeksionet mykotike,Meningjiti,Encefalit,Hepatiti B,Pneumoniti,Ftohja e zakonshme,Herpes I dhe II,Herpes,Malaria,Lodhja,Tuberkulozi,Gonorreja,Diarre të rënda,Traktati urinar,Infeksionet e veshit,HIV / ARC / AIDS.

Receta për të përftuar ekstratin e gjetheve të ullirit:

Përdorni një numër të madh të gjetheve (diku të 100-150 gjethe të freskëta) për një litër ujë. Nëse përdorni gjethe të thara reduktojeni masën në një të tretën e saj. Pastrojini gjethet me kujdes duke i lënë në një enë me ujë dhe sodë buke për disa minuta më pas shplajini me ujë të bollshëm. Vendosini gjethet në një tenxhere shtoni një litër ujë dhe zieini për 15 minuta.

Më pas kulloni gjithë ujin dhe mbani ekstratin e mbetur pa gjethet dhe mbajeni në frigorifer. Konsumoni një lugë tre herë në ditë gjatë vaktit. Nëse ju duket shija e ekstratit shumë e fortë hollojeni me pak ujë.