I ngac muan të dashurën 19-vjeçarit, shqiptarët rra hin në mes të diskos rumunët


Një sh err me protagonistë shqiptarë, rumunë e peruanë, ka ndodhur në një nga diskotekat e Firenzes, në rrugën “Servi”. Nga ngjarja kanë ngelur të pl agosur pesë persona.

Shkak i she rrit mësohet të jetë bërë, ngac mimi i një 18-vjeçareje peruane, nga ana e shqiptarit.
Ngac mimi solli reagimin e vajzës dhe të të dashurit të saj, një rumun 19-vjeçar.

Debati degj eneroi në përl eshje fizike, ku shqiptarit iu bashkuan një numër patriotësh që u ho dhën menjëherë në ndihmë të tij. Sh erri u ndërpre përkohësisht nga ndërhyrja e njërit prej rojeve të sigurisë së diskos, por u ri ndez pak minuta më pas.

Pas daljes nga diskoja, rumuni telefonoi vëllain dhe të atin për t’u ha kmarrë ndaj shqiptarëve, por këta të fundit, më të shumtë në numër, i sul muan dhe i rra hën.
Shumica e pjesëmarrësve në sherr ishte larguar nga vendngjarja kur aty mbërritën forcat e pol icisë së Firenzes, megjithatë poIicët kapën tre prej tyre, dy shqiptarë, 19 e 20 vjeç dhe peruanen.