I biri taIIej me shokët e varfër të klasës, atë që bëri nëna e tij duhet ta lexojnë të gjithë


Jetojmë në një shoqëri të sëmurë që tenton të gjykojë të tjerët sipas mënyrës se si ata vishen ose makinës që ata zotërojnë.

Është një mesazh që na vjen kryesisht nga mediat, e cila përcakton veprimet tona.Për këtë arsye, një nënë amerikane ishte shumë e shqetësuar kur pa që djali i saj filloi të gjykojë dhe kritikojë shokët e klasës që nuk vishen me rroba të markës ose që blejnë në dyqane me kosto të ulët.

Për të parandaluar që djali i saj të bëhet një njeri sipërfaqësor, ajo vendosi t’i japë atij një mësim të rëndësishëm.Cierra Forney ka një djalë 13-vjeçar dhe për disa kohë kishte vërejtur një qëndrim të keq të djalit që nuk i pëlqente aspak.

Djali adoleshent nisi të tallej me shokët e shkollës që blinin në dyqane me çmim të ulët.Për këtë, nëna e tij mendonte se është shumë e rëndësishme që djali i saj të bëhet një njeri i respektueshëm dhe i përgjegjshëm dhe nuk mund ta lejonte atë të kritikonte njerëzit për të mos pasur burime të mjaftueshme.