Historia prekëse e 86- vjeçares, burri i dhuroi një shumë të madhe parash, Maria ua shpërndau komshive


Sa më shumë të jepni, aq më shumë merrni! – ka thënë një njeri i urtë.

Një shembull i kësaj shprehjeje është historia e 86 vjeçares Maria Zlatich, një grua që ka shumë vite që jeton vetëm. Atë e kanë ndihmuar komshinjtë e saj për shumë vite dhe ata nuk i kanë kërkuar asgjë në këmbim.

Më 1956, Maria dhe burri i saj Momchilo shkuan të jetojnë në Guilford për një jetë më të mirë. Vetëm pas 18 muajsh, gruaja duhet të kthehej në Serbi për tu kujdesur për nënën e saj të sëmurë. I shoqi nuk u kthye me të dhe vazhdoi jetën e tij në Australi.

Më të shoqin e pati shumë të vështirë të ruante mardhëniet, ndaj dhe dita ditës kontakti mes tyre sa vinte e bëhej më i vështirë.

Pasi mamaja e saj vdlq, Maria nuk mund të kthehej dot sërish në Guilford. Bashkimi me bashkëshortin e saj nuk u realizua kurrë dhe shumë shpejt ata nuk mbajtën më as kontakte.

E vetme ajo merrte vetem 80$ pension në muaj, kështu që jetesa e saj ishte shumë e vështirë. Për fatin e saj të mirë, komshinjtë e ndihmuan të gjithë bashkë sa herë që ajo kishte nevojë.

Kishte thashetheme që Momchilo ishte ende gjallë, i pasur dhe ishte martuar sërish. Megjithatë, Maria nuk e kujtonte kurrë këtë temë.

Koha kalonte dhe Maria mori vesh që i shoqi kishte vd.ekur dhe i kishte lënë një pasuri 700.000$.

Papritur, ajo vendosi që ato para t’ia japë …komshinjve të saj.

“Nuk më duhen paratë! Më duhet pak ushqim, ujë dhe dru për të ngrohur në dimër. Nuk e dua trashëgiminë. Ia dhashë të gjitha komshinjve.” – u shpreh e moshuara.