Habiten shkencetaret,një objekt misterioz gjendet ne Mars,ata mendojne se ….


Një objekt misterioz është zbuluar në sipërfaqen e Marsit, dhe kjo ka nxitur shkencëtarët që ta shohin me seriozitet.

Sipas përfaqësuesve të NASA-s objekti është me shkëlqim dhe shtrihet në sipërfaqen e Marsit.

Guri i shndëritshëm është i dukshëm në sipërfaqen e planetit të kuq.

Tani ekipi i Curiosity synon të bëjë një vështrim më të qartë të objektit, me shpresën për të gjetur se çfarë është.

“Mendohet se mund të jetë një meteor sepse është kaq i shndëritshëm”, shkroi Suzanne Schwenzer, një nga anëtarët e ekipit.

Objekti, me nofkën “Little Colonsay”, tashmë është vënë në shënjestër të shkencëtarëve që po e kontrollojnë atë.

Curiosity realizoi një foto të objektit me shtresën e tij që shkëlqen mes pluhurit dhe shkëmbinjve të sipërfaqes marsiane.

Por do bëhen verifikime të tjera në përpjekje për të kuptuar kiminë e tij.

Kjo do të bëhet duke përdorur ChemCam, një grup mjetesh që mund t’i shqyrtojnë objektet nga distanca