Gjesti i rrallë/Gjeti 6 mijë dollarë dhe ia ktheu pronares, flet shqiptari nga Australia


Adem Gashi bëri bujë në Australi me veprimin e tj, ku pasi gjeti në tren një çantë me 6250 dollarë vendosi të ia kthejë ato pronares.

Ai foli mëngjesin e sotëm në një lidhje direkte në “Wake Up”, duke rrëfyer se për asnjë moment nuk kishte menduar të mbante paratë.

Adem Gashi tha:

Zonja u ul pranë meje në tren, ndërsa nuk qëndroi aty më shumë se 1 minutë dhe u ngrit sërish. Sapo ajo doli unë pash çantën dhe u mundova të trokisja në dritare dhe t’ia jepja atë, por treni u nis dhe nuk munda. Më pas zbrita pas 3 stacionesh. Kërkova për ndonjë kontakt në çantë, por nuk gjeta gjë, vetëm disa çelësa makine.

Ndërsa gjeta dhe një çantë të vogël me para. Për asnjë moment nuk kam menduar që t’i mbaja paratë. Përkundrazi, kur pash çelësat e saj më erdhi shumë keq, pasi kjo gjë më ka ndodhur edhe mua. Pasi dola nga treni, kontaktova një televizion dhe me ndihmën e tyre gjeta zonjën. Nuk njoftova policinë pasi doja t’ia jep vetë paratë zonjës. Ishte një ndjesi mjaft e bukur kur arrita ta gjej dhe t’i dorëzojë çantën”.

Gruaja kishte tërhequr nga llogaria shumën, e kishte futur në çantë dhe do të shkonte të paguante për varrin e të shoqit të ndjerë. Por ku ka zbritur e ka harruar. Gashi e ka parë, e ka marrë çantën dhe ka vendosur të ndjekë gruan 72 vjeçare për t’ia dorëzuar. Ai gjeti adresën e zonjës dhe ia ktheu, ajo u befasua, pasi nuk mendonte se do ti gjente më kurrë paratë e saj.