Fotografohet për herë të parë avioni sekret i Putinit, pa pilot dhe vr asës i gjithçkaje që fluturon


Droni ‘gjuetar’ Vladimir Putin, i cili konsiderohet “top sekret”, është kapur nga kamerat në fluturim.

Fotot e shkrepura së fundmi tregojnë një traktor i cili është duke tërhequr dronin apo avionin e tme rrshëm “Okhotnik-B”, i cili mund të mbajë dy tonë bo mba përreth një fushe ajrore në Siberi.

Avioni bo mbardues e gjeneratës së 6-të, i është nënshtruar testeve verën e kaluar dhe pritet të fluturojë për herë të parë në vitin 2019, sipas Times Moskës.

Avioni e tme rrshëm, për të cilin mendohet se është porositur personalisht me urdhër të Vladimir Putin, është projektuar për të arritur shpejtësi mbi 800 kilometër për orë dhe fluturon pa u ndalur për një gjatësi gati 12 192 kilometrash, raporton Daily Star.

Krerët ushtarakë rusë shpresojnë të përdorin bom barduesin pa pilot për tu mbrojtur nga të gjitha suImet ajrore nga lart.

Vitin e kaluar, shefi i mbrojtjes i Kremlinit, Alexei Krivoruchko tha: “Vitin tjetër, Okhotnik do të nis testet e para. Puna në këtë projekt është një përparësi dhe po ecën me një nivel të kënaqshëm. Në pranverë, ne presim fluturimin e parë të këtij avioni.

Kjo është një detyrë serioze për ne. Puna në automjetin ajror pa pilot me rreze të gjatë është në fazën përmbyllëse. Në veçanti, puna është përfunduar për të krijuar një prototip që do të fillojë fluturimet testuese këtë vit. Puna është duke u kryer në Uzinën e Aviacionit Chkalov me bazë në Novosibirsk”. Përshtati TIRANA TODAY