Filloi të gërmonte në oborrin tij, por ende nuk e beson atë që ka zbuluar


John Sims zbuloi diçka të pazakontë në kopshtin e tij dhe në një kohë fare të shkurtër zbulimi i tij u bë krejtësisht viral.

Ai po merrej me kopshtin kur vuri re që një pjesë e tokës ishte pak më e thellë.

Kjo ngjalli kuriozitet të madh tek John, i cili vendosi ta zbulonte medeomos se për çfarë bëhej fjalë dhe surpriza i doli të ishte një derë e fshehtë.

Me të hapur derën atij iu krijua përshtypja se ishte një strehë nëntokësore dhe me hapësirë shumë më të madhe se sa dera të linte të kuptoje.

Dhe vërtet aty ishte një strehë nëntokësore e ndërtuar në vitin 1961, vit kur ishte i përhapur panlku i suImeve atomike, kështu që ishte mjaft e zakonshme të ndërtoheshin strehime të tilla.

Me sa duket, pronari i mëparshëm i shtëpisë e kishte zbuluar atë, por e kishte “va.rrosur” përsëri.

Sims hetoi në komunë dhe arriti të gjejë planet e strehimit. Edhe pse dera është e vogël, në të vërtetë sapo të hyni në brendësi të saj mund ta kuptojmë se është mjaft e gjerë.

Baza e strehës është bërë prej betoni dhe kube prej qelqi.Gjatë kohës, zona ku jeton John-i ishte një nga më të prekurat nga kërcënimi bërthamor, pasi që ishin rreth 18 ra-keta baIistike.

Megjithëse ai nuk gjeti objekte artificiale të braktisura, qëIIimi i tij ishte të rivendoste strehën siç ishte planifikuar.