Filipine, kodrat e çokollatës në ishullin e përrallave


Kodrat e e Çokollatës në Filipine janë një formacion gjeologjik i veçantë. Ato e kanë marrë emrin çokollatë sepse gjatë periudhës së thatësirës ato marrin ngjyrën e errët si të një çokollate. Aty gjenden rreth 1260 kodra të tilla.

Në pjesën ku fillon peisazhi kodrinor gjenden dy vendpushime turistike, Kompleksi Kodrat prej çokollate dhe Maja Sagbayan, prej ku pamjet e kësaj mrekullie natyrore janë magjepsëse.

Sipas legjendës, thuhet se peisazhi ishte formuar nga lotët e tharë të gjigantit Arogo, i cili kishte qarë për shumë kohë kur i kishte vdekur e dashura.

Megjithëse, me të vërtetë joshëse për t’u besuar se një bukuri e tillë është krijuar nga forca mbinatyrore. /b.l/noa.al/