E rralle,prindërit me ngjyrë që sollën në jetë binjakët të bardhë si bora


Prindërit me ngjyrë të cilët kanë sjellë në jetë binjakë albinë kanë rrëfyer se përballen shpesh me taIIet dhe spekulimet e njerëzve të panjohur.

Ata akuzohen kryesisht ose për tradhti ose për faktin se fëmijët nuk janë biologjikisht të tyret.

Christin dhe Russell Lewis nga New Jersey, pranuan që shpesh marrin komente fy-ese nga kalimtarët që nuk e kuptojnë se pse binjakët e tyre dyvjeçarë Nolan dhe Savannah kanë lindur me gjendjen gjenetike.

37-vjeçarja, Christin tregon:

Njerëzit mendojnë se e kam tradhtuar burrin tim për të pasur bebe të bardha.”
Nëna e dy binjakëve rikujtoi gjithashtu se një koleg i saji e kishte pyetur të shoqin nëse i kishte bërë foshnjat me një grua të bardhë.

Kështu, duke i ardhur në majë të hundës, Christin vendosi t’u drejtohej të gjithëve:

Dua të bëj një njoftim për shërbimin publik: jemi besnikë, nuk e kemi tradhtuar njëri-tjetrin, dhe nuk kemi përdorur surrogat. I kam mbajtur këto foshnja për nëntë muaj në bark.”
Prindërit po planifikojnë gjithashtu që fëmijët t’i mësojnë nga shtëpia dhe mos t’i çojnë në shkollë në mënyrë që të shmangin talljet e mundshme nga shokët.

Prindërit pa dyshim që u tronditën kur fëmijët e tyre lindën me lëkurë të zbehtë dhe me sy të bardhë. Flokët e Nolan tani janë bjonde platini, ndërsa Savannah i ka ngjyrë të kuqerremtë.

Albinizmi është një grup i çrregullimeve të trashëguara të karakterizuara prodhimi i pakët ose mosprodhimi i melaninës në lëkurë, në flokë dhe në sy.