E pazakontë ajo që ndodhi në hapësirë për Krishtlindje


Asteroidi i Krishtlindjes bëri kalimin më të afërt me Tokën në 400 vjetët e fundit.

Asteroidi iu afrua Tokës në një distancë sigurie dhe afërsia mundësoi që të bëhen foto me radar të sipërfaqes së tij që do të ndihmojnë në një përllogaritje më të mirë të orbitës.

Sipas NASA, ai do të rikthehet në vitin 2070 do dhe do të jetë edhe më afër.

Të dhënat tregojnë për më tepër se ai është i gjatë 1,6 kilometra dhe ka një formë interesante, që ngjason me atë të një hipopotami.