Djali kërkon të përqëndrohet në leksion, pamja që i del përballë e bën për …


Zakonisht në universitetet shqiptare, numri i femrave në leksion është më i madh se ai i meshkujve.

Ka nga ato vajza të cilat vishen shumë thjesht dhe frekuentojnë mësimin rregullisht, por ka edhe nga ato të cilat duan të bien paksa në sy me gjestet e tyre.

Kryesisht vajzat shqiptare që ndjekin universitetet private janë gjithnjë më të kuruara në pamje se ato që ndjekin universitetet shtetërore të vendit.

Ato janë kryesisht të palestruara, vishen me rroba të shtrenjta dhe zakonisht të lyera në detaj, shpeshherë të ekzagjeruara.

Një djali i ka bërë shumë përshtypje pozicioni provokues i një shoqes së tij të klasës dhe nuk po përqendrohej dot në mësim.

Padyshim formate vajzës janë goxha të lakmueshme gjykuar nga pamja që ai ka patur përballë.

Djali ka shkruar:

Ja duke mësuar në universitet. Na hoqi mendjen s’po përqendrohemi dot ne mesim.”