“Çështja Kacifas”/ Laert Vasili mundohet të qetësojë situaten në emisionin grek: RENEA e …


Aktori i njohur, Laert Vasili, i ftuar në linjë telefonike në studion e gazetares greke Tatiana Stefanidu, u është përgjigjur disa pyetjeve lidhur me ngarjen e Bularatit.

Pas debatit që Vasili pati në një studio televizive shqiptare, ku u duk se u kritikua në një farë forme duke iu thënë se po mbronte palën greke, nga ana tjetër në këtë intervistë ai është përballur me “inatin” e grekëve pasi sipas tyre ai kishte mbajtur anën e shqiptarëve dhe kishte deklaruar se “RENEA veproi mirë”.

Gazetarja e ka pyetur hapur se çfarë mendon për këtë çështje, ndërsa Laerti është munduar që gjatë gjithë fjalës së tij, të qetësojë gja.krat dhe të bëjë thirrje që mes shqiptarëve dhe grekëve të mos ketë ndasi, por të gjejnë pikat e përbashkëta që i bashkojnë.

“Unë kam deklaruar dhe po them se kushdo person që del i arm.atosur para RENEAS apo poIicisë dhe i kër.cënon ata, atëherë ata e kanë detyrë që ta neutra>izojnë, duke i bërë thirrje për t’u dorëzuar, duke tentuar ta arr.estojnë por nëse ka shkëmbim zj.arri, atëherë ata do përgjigjen po në të njëjtën formë. Mesa di unë RENEA i ka bërë thirrje për t’u dorëzuar Kacifas, por ai ka refuzuar duke gjuajtur me ar.më në drejtim të tyre, e në këtë moment ai është qëIIuar për vd…ekje nga kundërpërgjigjja e policisë.

Unë nuk mund të them a bëri mirë apo jo RENEA, dhe nuk jam shprehur se “ përgëzoj RENEA-n”, sepse sido të jetë unë nuk mund ta them këtë kur ngjarja përfundon me vik..timë, por di që ata i kanë bërë thirrje për t’u dorëzuar, dhe vik…tima i ka qëIIuar me ar.më, pastaj, pastaj më tej i takon shtetit dhe strukturave përkatëse ta zgjidhin”, është shprehur Laert Vasili.

Nga ana tjetër Vasili është pyetur se ka përgëzuar RENEA-n dhe poIicinë për gjatë ceremonisë së va…rrimit, ku edhe pse pati pro..vokime dhe thirrje të rënda antish.qiptare, ata nuk ranë pre e provo.kimeve dhe nuk pati përpIasje, shkruan “Panorama”. Ndërkohë ai është pyetur edhe lidhur me reagimin që bëri kryeministri Rama menjëherë pas ngjarjes.

“A ishte një reagim i denjë ai i kryeministrit Rama lidhur me këtë ngjarje?”, ishte pyetja që iu drejtua Vasilit nga studio, të cilën ai ka preferuar të mos i përgjigjet drejtpërsëdrejti, e duke thënë se kjo ngjarje nuk duhet t’i ndajë këta dy popuj, pasi as një grek nuk përfaqëson një shtet të tërë, e as një shqiptar nuk mund të përfaqësojë shtetin tonë.