Aeroporti i ri i Stambollit qe u inagurua dje,pamje qe ju lene pa fryme


Dje u hap aeroporit i ri i Stambollit.

Për ndërtimin e aeroportit “Istanbull Jeni Havalimani”u ndanë rreth 10,5 miliardë euro.

Ndërtimi i aeroportit filloi në qershor të vitit 2014 dhe deri më tani ka përfunduar faza e parë prej katër fazave të ndërtimit.

Është paraparë aeroporti pas fazës së parë të mund ti pranojë 90 milionë pasagjerë brenda vitit.

Inaugurimiu be dje,ku ishin te pranishëm edhe liderë nga disa shtete të botës.