750 euro dënim nëse ngacmoni femra në rrugë


Franca ka miratuar Ligj të ri me të cilin dënoheni me 750 euro nëse ngacmoni femra në rrugë, njofton Koha.

Ky ligj është sjell me qëllim të ndalohet shqetësimi seksual ndaj femrave dhe sjelljes jo kulturore. Dënimet do të paguhen në vend ngjarje.

Kryetari, Emanuel Makron vlerëson se ligji do të mundësojë grave të ndjehen të sigurta në rrugë dhe të mos frikësohen të dalin në rrugë.

Pritet ky ligj të votohet nga Senati.