30 vjet me radhë burri mbolli lule për gruan e tij të verbër. Por ja cila ishte surpriza më e madhe që ata morën!


Çdo vit gjate muajve mars prill, një shtëpi në Shinsho-cho, Prefektura Miyazaki, Japonia do të bëhej tërheqëse për shumë vizitorë. Pas shtëpisë, një det me lule rozë mund të shihej në shpatin e kodrës.

Lulet ishin mbjellë me kujdes nga Z. Kuroki dhe ai u mor 30 vjet për ti mbjellë të gjitha ato. Ai i mbolli këto lule vetëm për një arsye, për të parë përsëri gruan e tij të buzëqeshur.

Deti i luleve mund të shihej në oborrin e shtëpisë së z. Kuroki.

Gruaja e z. Kuroki u verbua kur ajo ishte 53 vjec,dhe kjo iu shkaktua nga diabeti.Në pamundësi për të bashkëvepruar me të tjerët, ajo e kishte izoluar veten nga bota e jashtmendhe kjo e shqetesonte shume.
Z. Kuroki dhe bashkëshortja e tij ishin te martuar për më shumë se 60 vjet që nga viti 1956

Në mënyrë që të kenaqe gruan e tij, Z. Kuroki la punën e tij në fermë dhe vendosi të mbillte një ‘det me lule’ rreth shtëpisë së tij. Ai shpresonte se lulet do ta bënin gruan e tij të buzëqeshe perseri. Por, ka pasur një kthesë të papritur të ngjarjes. Vizitorët filluan të vinin në shtëpinë e tij për të pare dhe për të shijuar pamjen e bukur. Ndërsa numri i vizitorëve u rrit nga dita në ditë, gruaja e tij nuk ndihej më aq e vetmuar.

Megjithëse zonja Kuroki nuk ishte në gjendje të shihte lulet e bukura, ajo filloi të buzëqeshë përsëri pasi mori kaq shumë vizitorë.

Z. Kuroki kaloi 2 vjet duke përgatitur oborrin e shtëpisë së tij. Atij iu desh te priste pemët,te mblillte fidane dhe disa vjet më vonë, dhjetëra mijëra lule Sakha Sakash u rritën rreth shtëpisë së tij. U bë një det lulesh lejla.
Rezultati ishte përtej asaj që priste z. Kuroki.

Nëse planifikoni një udhëtim në Japoni, rrëmbeni shansin për t’u takuar me gruan e z. Kuroki. Ju do të shihni se ajo është një grua e dashur me një buzëqeshje të lumtur në fytyrën e saj.

Lumturia e saj e vazhdueshme ishte për shkak të faktit se deti me lule ka tërhequr shumë vizitorë.

Ajo nuk ndihej më e vetmuar dhe burri i saj ishte gjithmonë pranë saj.

Vizitorët që vijnë për të vizituar preken nga historia e dashurisë së z. Kuroki. Le të shpresojmë që ky det i luleve do të vazhdojë të lulëzojë çdo vit, ashtu si dashuria e z. Kuroki ndaj gruas së tij të bukur.

Ky burre i vjeter kaloi 30 vjet per te mbjellje lule për gruan e tij të verbër.Rezultati ishte i habitshëm!

Çdo vit gjate muajve mars prill, një shtëpi në Shinsho-cho, Prefektura Miyazaki, Japonia do të bëhej tërheqëse për shumë vizitorë. Pas shtëpisë, një det me lule rozë mund të shihej në shpatin e kodrës.

Lulet ishin mbjellë me kujdes nga Z. Kuroki dhe ai u mor 30 vjet për ti mbjellë të gjitha ato. Ai i mbolli këto lule vetëm për një arsye, për të parë përsëri gruan e tij të buzëqeshur.

Deti i luleve mund të shihej në oborrin e shtëpisë së z. Kuroki.

Gruaja e z. Kuroki u verbua kur ajo ishte 53 vjec,dhe kjo iu shkaktua nga diabeti.Në pamundësi për të bashkëvepruar me të tjerët, ajo e kishte izoluar veten nga bota e jashtmendhe kjo e shqetesonte shume.
Z. Kuroki dhe bashkëshortja e tij ishin te martuar për më shumë se 60 vjet që nga viti 1956

Në mënyrë që të kenaqe gruan e tij, Z. Kuroki la punën e tij në fermë dhe vendosi të mbillte një ‘det me lule’ rreth shtëpisë së tij. Ai shpresonte se lulet do ta bënin gruan e tij të buzëqeshe perseri. Por, ka pasur një kthesë të papritur të ngjarjes. Vizitorët filluan të vinin në shtëpinë e tij për të pare dhe për të shijuar pamjen e bukur. Ndërsa numri i vizitorëve u rrit nga dita në ditë, gruaja e tij nuk ndihej më aq e vetmuar.

Megjithëse zonja Kuroki nuk ishte në gjendje të shihte lulet e bukura, ajo filloi të buzëqeshë përsëri pasi mori kaq shumë vizitorë.

Z. Kuroki kaloi 2 vjet duke përgatitur oborrin e shtëpisë së tij. Atij iu desh te priste pemët,te mblillte fidane dhe disa vjet më vonë, dhjetëra mijëra lule Sakha Sakash u rritën rreth shtëpisë së tij. U bë një det lulesh lejla.
Rezultati ishte përtej asaj që priste z. Kuroki.

Nëse planifikoni një udhëtim në Japoni, rrëmbeni shansin për t’u takuar me gruan e z. Kuroki. Ju do të shihni se ajo është një grua e dashur me një buzëqeshje të lumtur në fytyrën e saj.

Lumturia e saj e vazhdueshme ishte për shkak të faktit se deti me lule ka tërhequr shumë vizitorë.

Ajo nuk ndihej më e vetmuar dhe burri i saj ishte gjithmonë pranë saj.

Vizitorët që vijnë për të vizituar preken nga historia e dashurisë së z. Kuroki. Le të shpresojmë që ky det i luleve do të vazhdojë të lulëzojë çdo vit, ashtu si dashuria e z. Kuroki ndaj gruas së tij të bukur.