12 shenjat paralajmëruese që tregojnë se keni të bëni me një person me zemër të zezë…


Besoni apo jo, 90% e të gjithë njerëzve janë më shumë si vibracione negative sesa pozitive. Megjithatë, disa njerëz janë të rrethuar tërësisht nga errësira dhe përfaqësojnë dëm të vërtetë për ju dhe njerëzit që doni.

Ja se si të njohësh një person me zemër të zezë:

Ata janë manipulues
Si gjithmonë, manipulimi është mjeti më i mirë i të gjithë psikopatëve dhe mashtruesve. Ata me të vërtetë nuk janë të interesuar nëse do të lëndojnë ndjenjat tuaja ose do t’ju vënë në pozitë të keqe, gjithçka që u intereson është plani, ambicia, motivi i tyre. Nëse dëgjoni një person që manipulon shumë dhe përdor manipulimin si një mjet për të kërkuar përfitime personale, jini të vetëdijshëm se ai mund të jetë një person me zemër të zezë.

Ata kurrë nuk do t’ju ndihmojnë
Sigurisht, ata kurrë nuk do të duan të të tregojnë rrugën e vërtetë ose të ndihmojnë me ndonjë gjë, por fiks të kundërtën. Njerëzit me zemër të zjarrtë duan të shohin të tjerët të vuajnë.

Ata nuk janë të besueshëm
Ata ndihen mirë duke thënë gënjeshtra. Nuk ka asgjë që mund të ndalojë nevojën e tyre patologjike për të gënjyer dhe manipuluar. Ata gjithashtu mund të gënjejnë për të mbrojtur disa njerëz të tjerë ose për të përdorur gënjeshtrat si çelës për hapjen e shumë dyerve. Megjithatë, ata kurrë nuk arrijnë të ndërtojnë një lidhje të besueshme me dikë.

Ata nuk e shohin realitetin
Përkundrazi, ata nuk do ta shohin realitetin nëse nuk përputhen me nevojat e tyre. Ata do t’i besojnë të tjerëve në pikëpamjen e tyre të shtrembëruara të jetës, për të kënaqur kërkesat e tyre.

Ata gjithmonë mendojnë se janë më të mirët
Ata ndjehen të veçantë, ndihen sikur janë “të zgjedhur” dhe secili u ka borxh ata diçka. Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë dhe mos lejoni që t’ju bejnë të ndjeheni në këtë mënyrë.

Ata duan shumë vëmendje
Ata duan të jenë në qendër të vëmendjes. Ata me të vërtetë e duan vëmendjen dhe kjo është ajo që egoja e tyre rritet. Shumica e njerëzve me zemër të zezë kanë një personalitet të çuditshëm. Ata duan të mburren dhe të gëzojnë njohje dhe respekt në sytë e të tjerëve.

Ata nuk do të hapen me ju
Kjo është jashtë kuptimit dhe mendimit të tyre. Shfajësimet nuk janë të zakonshme për ta, sepse ato janë gjithmonë “të drejta”. Ata mendojnë se të tjerët duhet të vijnë zvarritje para tyre, por ata kurrë nuk do të bëjnë të njëjtën edhe në qoftë se ju provoni se ata janë të gabuar.

Krijojnë fakte bazuar në gënjeshtra
Për të provuar veten e duhur dhe për të rritur egon e tyre, madje “krijojnë” fakte të bazuara në gënjeshtra. Gënjeshtrat dhe manipulimet përdoren me kënaqësi dhe “fakte” të rreme krijohen menjëherë kurdoherë që është e nevojshme. Kontakti i tyre me realitetin nuk është absolutisht e drejtë.

Mos e vlerësoni kohën që kaloni me ta
Një person me zemër të zezë nuk do ta marrë kurrë parasysh kohën, dëshirat dhe mendimet tuaja. Ata gjithashtu mund t’ju tregojnë se me të vërtetë kujdesen, por ky është vetëm një manipulim tjetër. Ata nuk e humbasin kohën e tyre me të tjerët, por duan t’ju përdorin për të bërë gjëra për ta.

Ata janë të papërgjegjshëm
Shpesh nuk kujdesen për pasojat e veprimeve të tyre. Ata kurrë nuk do të marrin përgjegjësi, edhe kur është e qartë se duhet ta bëjnë këtë. Siç kemi thënë tashmë, ata kanë gjithmonë “të drejtë” dhe është dikush tjetër që duhet të marrë përgjegjësinë kur dështon.

Ata duan rehati
Ata duan të jenë vetëm në botën e tyre dhe të kalojnë kohë me vete. Gjithashtu, duan të shpenzojnë para për luks dhe kënaqësi, por nuk duan me të vërtetë të ndajnë përvojat e tyre pozitive me të tjerët.

Mos ndjeni faj apo keqardhje
Kjo është ndoshta më e keqja e të gjitha sinjaleve. Pse? Sepse shumica e njerëzve edhe kur bëjnë gjëra të këqija, pavarësisht se i bëjnë ato me kohë ose planifikojnë, shpesh pendohen ose dëshirojnë të korrigjojnë gabimin e tyre. Njerëzit me zemër të zezë nuk ndihen fajtorë apo keqardhje. Kjo është një nga arsyet më të rëndësishme pse kurrë nuk jeni të bashkuar emocionalisht me njerëzit e tjerë. Ata janë krejtësisht të pandjeshëm ndaj ndjenjave të të tjerëve.