105-vjeçari viziton gruan në 80 vjetorin e tyre, 7 fjalët që ai thotë i prekin zemrën te gjitheve


Duke u rritur, isha me fat që kasha një çift të moshuar si fqinjë. Kanë rritur vëllezërit e motrat e mia dhe më pëlqente që ne ishim nipërit e mbesat e tyre.

Çdo vizitë në shtëpinë e tyre ishte shumë e këndshme. Ata na mirëpritnin me ngrohtësi dhe përqafime dhe na jepnin ëmbëlsira të shijshme italiane të shoqëruara me nga një gotë të ftohtë qumështi.

Ne nuk mund të themi vetëm hello dhe të largohemi. Vizitat tona në shtëpinë e ciftit Rose dhe Hugo do të zgjasnin së paku një orë e gjysmë. Ne uleshim, dëgjonim dhe hanim, pasi na tregonin për ditët e tyre të rinisë dhe kohën se si u takuan.

Si fëmijë, martesa nuk ishte në synimin tim. Unë as nuk mund të kuptoja se si mund të rrish me dikë për dyzet vjet ose më shumë si fqinjët e mi. Ndërsa unë u rrita, fillova të kuptoj se si na formon dashuria dhe na jep formën që ne jemi sot.

Nëpërmjet vullnetarizmit në shtëpitë e pleqve vendës dhe duke biseduar me banorët e mençur atje, mësova shumë rreth mënyrës se sa prej tyre mbetën të martuar për kaq shumë vite. Duhet komunikim i shkëlqyeshëm, aftësi dëgjimi, durim dhe respekt – ndër shumë gjëra të tjera – për të qëndruar me dikë për dekada të tëra.

Për fat të keq, shumë prej martesave të sotme nuk kanë atë fuqi qëndrimi. Sipas Qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve, që nga viti 2014, shkalla e martesave për 1,000 persona në SHBA ishte 6.9 ndërsa numri i divorceve ishte 3.9 persona nga çdo 1,000.

Fatmirësisht, ka ende çifte që luftojnë për të kapërcyer zënkat e tyre dhe bëjnëtë pamundurën që të qëndrojnë së bashku.

Arthur është 105 vjeç dhe ai erdhi për të vizituar gruan e tij 100-vjeçare Marcia në shtëpinë e pleqve ku ajo qëndron. Gabe i kërkoi gjyshes së tij nëse i kujtohej kur u martesa me të shoqin.

Ndërsa Marcia nuk është në gjendje të komunikojë ashtu si ajo e kishte përdorur, dashuria mes çiftit ishte e dukshme në mënyrën se si po shihnin sytë e njëri-tjetrit dhe në dashurinë dhe dashurinë që kishin në zërat e tyre.

“Unë të kam dashur për 80 vjet, e dashur. Kjo është një kohë e gjatë, “tha Arthur ndërsa i mbante dorën.

Marcia puthi dorën e burrit të saj, ndërsa ai tregoi jetën e tyre të gjatë së bashku.

“Ne ishim vetëm njëzet kur u martuam”, tha ai.
“Më mungon shumë gjatë gjithë kohës”, shtoi ai me lot.

Sipas Gabe, gjyshërit e tij janë një nga çiftet më të vjetra në Shtetet e Bashkuara. Dashuria dhe admirimi i tij për gjyshërit e tij janë të dukshme dhe ai tha se është “krenar që ka paraardhës këta super-njerëz”.

A ju ka prekur dashuria që Arthur dhe Marcia kanë për njëri-tjetrin? Ndajeni këtë me të tjerët!