/Zvicrën e mbulon bora

Zvicrën e mbulon bora

Zvicra pritet të dielën paradite janë shënuar edhe reshjet e para të dëborës në Realp UR, ku është shënuar edhe aksidenti i parë si pasojë e rrëshqitjes.

Vetura pas rrëshqitjes është rrotulluar dhe ndaluar përmbys, por fatmirësisht nuk është lënduar asnjëri. Dëmet e përgjithshme të aksidentit janë 10 mijë franga.

Reshjet e dëborës janë vërejtur edhe në vendet tjera zvicerane si Surcuolm GR, dhe në malet e larta mbi 1200 metra (fjala vjen në Davos). Kjo thekson se dimri po afron. /Albinfo