/Zhurma në vesh – Shkaqet që ndodhin shpesh

Zhurma në vesh – Shkaqet që ndodhin shpesh

Edhe pse shumica e injorojmë, zhurma në vesh nuk është e padëmshme.

Mund të rritet deri në atë pikë saqë do të shqetësojë përqendrimin tuaj dhe ju nuk do të jeni në gjendje të kryeni normalisht detyrat tuaja të përditshme.

Prandaj, në kohë kontrolloni arsyet pse shfaqet.

Këtu është një listë e arsyeve më të zakonshme:

Pilulat

doza të mëdha të aspirinës

pilula diuretike
ilaçe antimalarike
antibiotikë të caktuar

Kushtet e ndryshme shëndetësore

Humbja e dëgjimit për shkak të zhurmës shumë të lartë
Humbja e dëgjimit të shkaktuar nga mosha e vjetër
Bllokimi i kanalit të veshit për shkak të dylli të veshëve
infeksione të veshëve ose sinuseve
probleme me tiroidet
tension të lartë
trauma ose dëmtimi i kokës ose i qafës
tumoret e trurit

Zhurma gjithashtu rritet në rastet e mëposhtme:

Pleqëria
Burrat janë më të prirur ndaj këtij fenomeni
Nëse jeni duhanpirës
Nëse punoni në një mjedis me zë të lartë

Barnat që mund të ndihmojnë:

Hani ushqime të pasura me magnez ose pini atë si një shtojcë dietetike. Është provuar se magnezi ndihmon kundër ngërçit kronik të veshëve.

Merr pak vaj bajameje në një copë pambuku dhe vendosni në veshë. Ju mund ta përsëritni procedurën sa më shumë që ju pëlqen.

Susami rekomandohet nëse keni këtë problem. Shtoni atë në ngrënie ose hani atë në formën e halvës.

Zinku është një tjetër mineral i madh që mund t’ju ndihmojë të luftoni kundër zhurmës së veshëve. Merreni atë nëpërmjet ushqimit të freskët ose si një shtesë ushqimore.

/Shendeti.info