/Vajza, mos u martoni me burra të mëdhenj! Po ju vjedhin rininë

Vajza, mos u martoni me burra të mëdhenj! Po ju vjedhin rininë

Një studim zbuloi se ato vajza që duan të bashkëjetojnë apo të martohen me burra mbi 10 vite diferencë mund të humbasin rininë e tyre pa e kuptuar, për shkak të partnerit dhe kjo mund të jetë e dëmshme dhe e dobishme, sipas këndvështrimit.

Sipas hulumtimeve nga Shoqata Psikologjike Amerikane, vajzat që zgjedhin burrat e mëdhenj, kanë tendencë për të miratuar sjelljet e partnerëve të tyre dhe kjo përfshin sjelljen tipike të dikujt në moshë më të madhe.

Sipas studimit, kjo mund të jetë diçka që nuk është krejtësisht negative, pasi vajzat me një të dashur të vjetër shtypin disa sjellje impulsive për zakone më të qeta. Kjo mund të thotë që do të ndryshosh një natë të dehur për një darkë të qetë në shtëpi.

Një marrëdhënie e tillë mund t’ju çojë gjithashtu në maturi në aspekte të tjera të tilla si financiare: jini më të kujdesshëm kur shpenzoni paratë tuaja dhe kurseni më shpesh. Kështu që do të keni pikëpamje të ndryshme për të bërë vendime më të zhytura dhe të qëndrueshme.

Nga ana tjetër, ata më të mëdhenjtë tentojnë të ofrojnë stabilitet më të madh në marrëdhënie, pasi, ndryshe nga djemtë më të rinj të cilët shpesh karakterizohen nga kalimi i romancave, “të pjekurit” priren të kërkojnë një marrëdhënie serioze dhe të qëndrueshme.

Sipas studimit, të dy njerëzit në një marrëdhënie në të cilën ndryshimi i moshës është shumë i gjerë ka ndryshime. Megjithatë, ekziston një probabilitet më i madh se është personi më i ri i cili i adapton zakonet dhe shijet e tjetrit.