May 29, 2020

TËRMETl l FUQlSHËM TRONDlTl SHBA (Video)

Një të rmet me magnitudë 6.5 të shkallës rihter ka rënë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. T ërmeti i regjistruar rreth orës 6 pasdite sipas orës lokale të së Martës, kishte epiqendrën 44 milje nga perëndimi i Challis në Idaho.

Sipas mediave amerikane Iëkundjet ishin të forta por nuk raportohet për lën dime në njerëz apo dëme të konsiderueshme materiale.

Pak më vonë u regjistrua edhe një paslëkundje me magnitudë 4.5 e shkallës rihter. Departamenti i policisë bëri me dije se nuk ka telefonata për ndihmë.

T ërmeti më i madh dhe më i dë mshëm në historinë e Idahos ndodhi në vitin 1983 kur një t ërmet me magnitudë 6.9 tr onditi qytetin Challis, sipas Zyrës së Menaxhimit të E mergjencave në Idaho. Dy nxënës të një shkolle hu mbën j etën pasi mbetën nën gë rmadhat e ndërtesës. T ërmeti i vitit 1983 shkaktoi rreth 12.5 milion dollarë d ëme.

https://youtu.be/NviuSl7-Oac