TËRMETl 10 baIIesh per te cilin nuk iu flet askush

Nga Kreshnik Osmani

Sapo pashë në tv një reklamë rrën qethëse. Një rrjet supermarketesh të një oligarku shqiptar paraqet në reklame në tv se produktet e dyqaneve të tij me te cilat ushqehen shqiptarët dhe qe duhet ti blejne ne keto dite festash vijne nga Gjermania, Italia, Greqia, Franca, Belgjika, Somalia, Sri Lanka, Sierra Leone, Maçu Piçu etj.

Si mund te thuhet me zë te larte nje po shtersi e tille? Si mund te pranohet me ze te larte qe ky vend nuk prodhon asnje gje prej gjeje pasi nuk lejohet prej oligarkeve qe kjo te ndodhe. Sepse oligarket importues pengojne çdo lloj inisiative qe ne kete vend te prodhohet diçka. Sa kushton nje linje prodhimi patatinash? Sa kushton nje linje biskotash? Sa kushton nje linje makaronash? Sa kushton nje linje lengu frutash?

Si mund te pije uje te importit populli i vendit te ndertuar mbi male e burime dhe ku hidrocentralet prodhojne energji elektrike me uje te pijshëm?

Ky eshte ter meti me i madh qe i ka rene Shqiperise dhe per te cilin nuk flet askush. Ky eshte ter meti qe po shk aterron perfundimisht kollonat mbajtese te ekonomise tone, por rrallekush flet per kete.

Sekti i manipuIatoreve perpiqet vazhdimisht qe ta anatemoje kete qasje si urr ejtje per kapitalin dhe kapitalistet, apo xhelozi per pasunarët dhe lekarët e rinj të Shqiperise por ky eshte nje m ashtrim i madh. Te rrenosh ekonomine kombetare, te bllokosh prodhimin vendas, te ushqesh popullaten me 90% produkte importi, te shesesh naften, gazin dhe mineralet e Shqiperise me kontrata te dyshimta, te dhurosh buxhetin e taksave te gja kut dhe te mj erimit me PPP e Konçesione, nuk ka asnje lidhje me Ekonomine e Tregut as me tregetine e lire.

Ky eshte nje sabotim i mirellogaritur qe synon te na shuaje si Komb sipas nje plani te mirellogaritur kastë-oligarki. Ky eshte ter meti dhjete baIIe per te cilin nuk ju flet askush. Per ta mbuluar gj emen e madhe ju flasin per pllaka tektonike, per te pastrehe, per pallate, beton, helur, tulla e llaç. Një popull qe nuk prodhon asgje, nuk mund te ek zistoje gjate. Tër meti qe na ka sh embur tullat dhe pallatet ka zgjidhje. Ter meti qe po na ze perfund eshte ai qe ka rene tek raftet dhe produktet e supermarketit tënd!